Høy pris for Akersbakken

Oslo Sanitetsforening ligger an til å få en svært god pris for Akersbakken 27.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

NEnyheter skrev for drøye to uker siden at Oslo Sanitetsforening er i ferd med å selge konverteringsobjektet. Eiendommen (bildet) ble for to-tre år siden forsøkt utleid som en kontoreiendom, men det er skrinlagt.

Samtidig er det klart at leietaker Bydel St. Hanshaugen er i ferd med å flytte ut av lokalene. De skal finne opp mot 4000 kvadratmeter i samme bydel, som ikke er den enkleste oppgaven.

Akersbakken 27 er dermed som løpende kontantstrømeiendom med kort gjenværende tid av leiekontraktene (1,25 år) ikke verdt så mye. Det må investeres betydelige beløp i oppgraderinger. Akersbakken 27 er ifølge Newsec i generelt god stand, men eiendommen er primært innredet for sykehus- og skolefunksjoner.

Men Akersbakken 27 kan utvikles med nærmere 8800 kvadratmeter boligmasse i den totalt 14 400 kvadratmeterstore eiendommen. Ifølge den seneste markedsrapporten fra Newsec foreligger det nå budaksept for eiendommen.

Det er også Newsec som har transaksjonsoppdraget. Hvem som trolig blir kjøperen, er foreløpig ukjent, og det er også salgsprisen. Men Newsec skal ha opplyst på gårsdagens markedspresentasjon et budet ligger på hele 270 millioner kroner.

Hvis det stemmer, tilsvarer det en kvadratmeterpris på 18 750 kroner regnet av totalarealene. For en ny eier der boligutvikling primært er hensikten med kjøpet, betaler han i realiteten 30 000 kroner per bebygd kvadratmeter. Rundt 60 000 kroner kvadratmeteren er etter det NEnyheter kjenner til en realistisk utsalgspris for boligene.

Powered by Labrador CMS