Går etter uenighet

Kyrre Olaf Johansen trekker seg som leder i Entra etter uenighet med styret.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

EDIT: Oppdatert med utfyllende informasjon 

Entra Eiendom opplyser i en ikke altfor lang pressemelding onsdag at det er foretatt et lederskifte i selskapet. Administrerende direktør Kyrre Olaf Johansen (bildet) har bedt om å fratre sin stilling.

Johansen har tidligere vært leder for Mesta AS fra 2003 til 2008, ledet NCC Roads AS i årene 1999-2002  og regiondirektør i NCC Construction AS. Han er utdannet fra Handelshøyskolen BI og sivilingeniør fra Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU).

Bakgrunnen for den overraskende avgangen er ifølge pressemeldingen at det har oppstått uenighet om enkelte strategiske valg mellom han og styret.

Johansen har ledet Entra fra 2008 og “har bidratt til at konsernet har en god finansiell plattform, en sterk kontantstrøm og god soliditet”.

Styret i Entra skriver i pressemeldingen at Entra under Johansens ledelse har posisjonert seg innenfor miljø og styrket omdømmet.

Nåværende viseadministrerende direktør Rune Olsø i Entra er konstituert som ny administrerende direktør i det helstatlige eiendomsselskapet. Olsø har arbeidet i Entra siden 2005 og vært viseadministrerende direktør siden 2010.

Styret mener Rune Olsø kjenner selskapet og markedet godt.

Rune Olsø har vært viseadm. direktør i Entra siden 2010. I perioden 2005 til 2010 var han direktør for strategi og forretningsutvikling, og han har også vært kommunalråd i Trondheim kommune. Olsø er også utdannet fra NTNU.

NEnyheter følger opp saken i løpet av dagen.

Powered by Labrador CMS