Neste stopp Drammensveien

EDB Business Partner flytter om lag 360 personer fra Nydalen til Drammensveien 133 på Skøyen.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

NEnyheter skrev tidligere denne uken at EDB flytter ut bank- og finansenheten fra Gullhaug Torg 4 i Nydalen ved årsskiftet 2010/2011. Denne enheten flytter etter at leiekontraktene går ut.

I alt leier bank- og finansenheten rundt 17 000 kvadratmeter, men det inkluderer fremleie, og de nye arealene blir langt mindre. Det er uansett klart at neste stopp blir Drammensveien 133 (bildet), rett før bomstasjonen. De nye arealene er på 3500 kvadratmeter, så det er ikke plass til alle som jobber i Nydalen.

– Vi har ikke gått opp den kabalen ennå, hvor folk skal sitte. Det blir en del interne flyttinger, men de ansatte er ennå ikke informert om fordelingen. De vil imidlertid bli fordelt på våre tre adresser på Skøyen, altså Nedre Skøyen vei 24 og 26, samt Hovfaret 11 (Norwegian Property som utleier, red.anm.) i tillegg til Drammensveien 133, forteller informasjonssjef Torgeir Kristiansen i EDB Business Partner til NEnyheter.

Drammensveien 133 er totalt på 5800 kvadratmeter og består av butikklokaler (Kvik kjøkken) i første etasje og kontorlokaler med Zürich Forsikring og Oslo kommune (Ullern Bydelsadministrasjon) som leietakere. Eiendommen driftes og forvaltes av Aker Eiendomsdrift.

– Vi har valgt å flytte for å samle flest mulig ansatte på Skøyen. Dette gjør det enklere blant annet når det gjelder intern samhandling i det daglige. Lokalene i Drammensveien 133 vil fungere godt for de kontorbehovene vi har, sier Torgeir Kristiansen.

EDB Business Partner har inngått en femårig leieavtale med Klavenes. Informasjonssjefen ønsker ikke å kommentere leieprisnivået, men lokaler av topp kvalitet leies ut for rundt 2300 kroner kvadratmeteren i Skøyen-området, lokaler av god standard rundt 2000 kroner, gjennomsnittslokaler for 1700 kroner. 

– Det meste av EDBs virksomhet i Oslo er samlet på Skøyen etter denne flyttingen. I tillegg har vi folk på en rekke andre lokasjoner rundt i landet, sier Kristiansen.

Klaveness Eiendom ble for øvrig etablert så sent som i 2009 etter en reorganisering av investeringsvirksomheten til selskapet. Eiendomsselskapet eier tre heleide eiendommer og åtte eiendommer med en andel mellom 10 og 66 prosent.

Foto: Aker Eiendomsdrift

Powered by Labrador CMS