KJØLIG MARKED: Mange kjøpte hytte under pandemien. Nå er omsetningen lavere enn på 20 år.

Solid nedgang i hyttesalget

I alt ble det omsatt 1 806 fritidsboliger i fritt salg i 1. kvartal 2023. Det er en nedgang på 24,5 prosent fra samme kvartal året før. Vi må helt tilbake til 1. kvartal 2003 for å finne færre omsetninger.

Publisert Sist oppdatert

– Det kan være flere årsaker til nedgangen. Høye strømpriser og en stigende rente kan ha gjort mulige kjøpere mer forsiktige. I tillegg var det veldig mange omsetninger i perioden 2020-2022, noe som kan ha bidratt til at antallet har gått noe ned i 2023, sier seksjonssjef Dagfinn Sve i Statistisk sentralbyrå (SSB).

Trenden fortsetter dermed fra i fjor, hvor omsetningen av hytter viste stor nedgang.

Det ble omsatt færre fritidsboliger i fritt salg i alle fylker. Størst var nedgangen i Agder hvor det ble omsatt 35 prosent færre hytter sammenlignet med samme kvartal året før.

I Innlandet var nedgangen på 29 prosent. Flest hytter skiftet eier i Innlandet og Viken og Oslo, henholdsvis 412 og 389 omsetninger i fritt salg.

Den høyeste gjennomsnittsprisen per omsetning var i Oslo og Viken, med 3,5 millioner kroner. På landsnivå ble en fritidsbolig i gjennomsnitt omsatt for 2,8 millioner kroner.

Powered by Labrador CMS