Aktuelt:

OPPKJØP: Bjarne Bratland i Håndverkeriet og Terje Lyngaas i Solid Gruppen.

Solid Gruppen tar over nok en entreprenør

Selskapet som ble grunnlagt i 1987 omsatte i 2020 for 219 millioner, og sysselsetter nærmere 100 personer.

Publisert

Solid Gruppen kjøper den Oslo-baserte totalentreprenøren Håndverkeriet, går det frem av en pressemelding.

- Med kjerneområder innen rehabilitering, oppussing og ombygging tilhører de en bransje vi forventer vil vokse ytterligere i takt med økt fortetting og fokus på bærekraft. De grønneste byggene er allerede bygget ettersom klimabelastningen reduseres betydelig ved gjenbruk av bygninger sammenliknet med å rive og bygge nytt, sier konsernsjef Terje Lyngaas i Solid Gruppen.

Familieeide Solid Gruppen med base i Fredrikstad forventer en omsetning i 2021 påå 1,2 milliarder kroner. I fjor tok de kontrollen over entreprenøren Nipas.

Håndverkeriet har blant annet stått for totalrehabiliteringen av Norwegians hovedkontor på Fornebu og kjøpesenteret Colosseum Park på Majorstua samt oppdrag som inkluderer både Oslo og Bærum kommuner og private aktører.

- Vi har over tid sett økte krav fra både stat og kommune om å utnytte eksisterende bygg og boliger i større grad, både basert på miljøaspektet og det faktum at det er knapphet på ubebygd areal. Rehab er et eget fag, og en spennende bransje vi har sett etter muligheter for å vokse gjennom oppkjøp. For oss er Håndverkeriet en veldig god match der vi utfyller hverandre godt, forklarer Lyngaas.

Håndverkeriet skal driftes videre under eget navn og profil.

– Vi ønsker helt klart å beholde identiteten og merkevaren på lik linje med andre selskaper vi har kjøpt, poengterer konsernsjefen.

Markedet er i endring

- Vi ser viktigheten av å bli del av et større konsern. Rehab er et stort marked som vi kjenner godt og hvor etterspørselen er økende, og her ønsker vi ytterligere vekst, sier daglig leder Bjarne Bratland i Håndverkeriet.

Håndverkeriet har stor-Oslo som nedslagsfelt. Forventet omsetning for 2021 er 230 millioner kroner.

Powered by Labrador CMS