UTVIKLERE: Geir Haaversen (A-lab), Silje Hoftun (Civitas), Elin Schjenken Halvorsen (HSO), Asbjørg Næss (Civitas).

Skal skape et av Europas største byutviklingsprosjekter

Ambisjonen er 80.000 nye innbyggere og 100.000 nye arbeidsplasser innen 2040. Økern, Ulven og Haraldrud blir motorer i utviklingen.

Publisert Sist oppdatert

Hovinbyen Sirkulære Oslo har valgt konsulentselskapet Civitas, arkitektfirmaet A-lab og det danske arkitektkontoret Arcgency til å levere mulighetsstudien for satsingen i Hovinbyen i Oslo. Studien deres skal gi svar hvordan skape sirkulær, grønn næring og et attraktivt byliv side om side i det som er et av Europas største byutviklingsprosjekter, ifølge en pressemelding.

– Vi skal bli et verdensledende innovasjonsdistrikt for sirkulærøkonomi innen bygg, anlegg og produksjonsnæring. Da må vi klare å skape en radikal funksjonsmiks som fremmer næringsutvikling og godt byliv – bygget på sirkulære prinsipper. Teamet viser en imponerende evne til å reflektere rundt hva som skal til for å realisere denne ambisjonen, sier daglig leder Elin Schjenken Halvorsen i Hovinbyen Sirkulære Oslo.

Ambisjonen er å tiltrekke 80.000 nye innbyggere og skape 100.000 nye arbeidsplasser innen 2040 i Hovinbyen. Økern, Ulven og Haraldrud skal være motorer i denne utviklingen, ifølge meldingen.

Internasjonal oppmerksomhet

– Et innovasjonsdistrikt av denne størrelsen fundert på sirkulærøkonomi, åpner for nye måter å drive nærings- og byutvikling. Det handler om å tenke sirkulært med tanke på tjenester, kompetanse og alt vi har rundt oss. Dette kan representere starten på det faktiske grønne skiftet og vil få verdens oppmerksomhet, sier prosjektansvarlig Asbjørg Næss i Civitas.

Selskapet har lang erfaring med samfunnsplanlegging i skjæringspunktet eiendomsutvikling, omstilling og bærekraft fra blant annet Bjørvika og Lilleakerbyen i Oslo. A-lab står bak noen av byens største byutviklingsprosjekter som Barcode/Bispevika og flere av de aktuelle prosjektene i Hovinbyen. Arcgency er kjent for sine bærekraftige og innovative bylivsløsninger, som Jernbanebyen i København.

Arbeidet med mulighetsstudien starter nå og skal utføres i tett samarbeid med medlemmene i Hovinbyen Sirkulære Oslo, som representerer sentrale aktører og institusjoner fra både offentlig og privat sektor.

Powered by Labrador CMS