Annonsørinnhold

Når OBOS skal bygge cirka 290 boliger i Stenbråtveien på Mortensrud spiller lokalbefolkningens ønsker og meninger en viktig rolle for utviklingen. Krediteres: Sweco Architects /OBOS Nye Hjem

Ingen glemt på Mortensrud

Lokalmiljøets meninger er essensielle når OBOS planlegger å bygge nye nabolag.

Fra 2015 har OBOS jobbet med planleggingen av to større boligområder på Mortensrud i Oslo. Siden start har de involvert barn og unge, holdt møter med lokale grupper og arrangert åpne dager for å samle inn meninger om de kommende boligprosjektene. Målet var å forstå hva de som bor på Mortensrud mener området trenger for å bli et enda bedre sted å bo. Medvirkningsaktivitetene har resultert i et godt samarbeid mellom OBOS og nærområdet.

– Responsen fra lokalbefolkningen har vært positiv. De ser fram til at en aktør som oss kommer til Mortensrud for å bidra til utvikling av området, forklarer prosjektansvarlig, Espen Raunehaug i OBOS Nye Hjem AS.

Oppdag ditt drømmehjem på Mortensrud: se her

Han mener det er viktig OBOS involverer lokale og gjennom medvirkningsaktiviteter har det skapt arenaer for dialog mellom boligbygger og lokalsamfunnet. Dette har ført til bedre grunnlag for å utvikle boligområder som tar mer hensyn til lokale behov og ønsker.

På Mortensrud gård håper daglig leder for OBOS Samfunnsarena AS, Kent Olav Nordby, at OBOS kan skape et godt møtested for nabolaget. Krediteres til: Leikney Havik, Bow AS

Skal skape møteplasser

Raunehaug har med seg Kent Olav Nordby, daglig leder i OBOS Samfunnsarena AS, på laget. Samfunnsarena har mål om å skape gode møteplasser som kan styrke nabolagene OBOS utvikler, og Mortensrud Gård er deres første prosjekt.

Utforsk naturnære Stenbråtveien: se her

– Vi er inspirert av Fellesverket Røde Kors som holder til på Mortensrud gård i dag, et tilbud vi ønsker å videreføre og utvikle med flere aktører. De har skapt et aktivitetshus som fanger opp ungdom som ikke har andre steder å være på Mortensrud, sier Nordby.

I årene framover skal OBOS Samfunnarena investere i, bygge, og forvalte flere nabolagshus og aktivitetsarenaer som skal gagne lokalbefolkning der OBOS bygger.

Lokalsamfunnets meninger hjelper OBOS veldig: se her



Powered by Labrador CMS