Bolig

Vil skrote boligprosjekt for park

Både Oslo Senterparti og bydelsutvalget i Bydel Sagene ønsker at den 17,2 dekar stor tomten i Nydalen skal avsettes til park.

52 000 KVM: Avantor ønsker å bygge 52 000 kvadratmeter med boliger, handelsarealer og annen næringseiendom i Nydalen Park. Ill: COBE arkitekter
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

I april 2017 skrev Estate Nyheter at Avantor ønsker å bygge 52 000 kvadratmeter med boliger, handelsarealer og annen næringseiendom i Nydalen Park.

I januar i år sendte Avantor en e-post til Plan- og bygningsetaten (PBE) og påpekte at «det nærmer seg tre år siden det ble søkt om oppstartsmøte, og offentlig ettersyn ble avsluttet for ca. 15 mnd. siden».

– Saken blir imidlertid stadig forsinket som følge av ressursmangel hos etaten samt manglende og nye/endrede tilbakemeldinger fra etaten. Dette er svært frustrerende og uforutsigbart, skrev Avantor til PBE.

På toppen av dette har bydelsutvalget i Bydel Sagene i juni gitt sin tilslutning til at bydelsadministrasjonen arbeider videre med prosjektene for videreutvikling av grøntområdene, torg- og møteplasser i Nydalen. I vedtaket viser bydelsutvalget til at det er få ubebygde tomter i Nydalen.

Les også: Slik blir nye Tøyenbadet 

– En av disse er Sandakerveien 113-119 på 17,2 dekar der det er et pågående planarbeid. Det er planlagt etablering av et parkdrag som er delt mellom denne eiendommen og naboeiendommen Sandakerveien 121 på ca. 4 dekar. I tillegg kommer noen smale grønne traseer på tomta. Dette er uansett for lite til å fortjene betegnelsen stor park, skriver bydelen til PBE, og fortsetter:

«Nydalen er sammen med Storo, Lillo og Sandaker i ferd med å bli et av Norges tettest befolkede områder. Området har stort behov for ikke-kommersielle møteplasser og park med store, sammenhengende grøntområder som gir rom for ulike aktiviteter. Bydelen mener derfor at Nydalen har stort behov for en større offentlig park og foreslår hele Sandakerveien 113-119 regulert som én stor park.»

PBE har også mottatt en uttalelse fra Oslo Senterparti i forbindelse med Tiltaksliste for offentlig rom Nydalen

– Oslo Senterparti har besøkt Nydalen, og er bekymret over den tette bebyggelsen og mangelen på grøntområder. Vi vil derfor støtte miljø- og byutviklingskomiteen i Sagene Bydelsutvalg og beboere i området om at tomten i Sandakerveien 113-119 utvikles til en grønn park på rundt 15 dekar.

Prosjektdirektør Terje Løvold i Avantor skriver i en e-post til Estate Nyheter at selskapet har besluttet at «vi ikke ønsker å uttale oss om denne saken på nåværende tidspunkt».


Avantor har hatt stort fokus på miljø og bærekraft i Nydalen. Klimastiftelsen Zero mener det er helt tvingende nødvendig at eiendomsbransjen henger med på miljøsiden. De som ikke gjør det, risikerer å bli bransjens svar på Kodak. Se Klimestiftelsen Zero på Estate Play her:

Nesten hele hyttefeltet til 200 mill forsvant på et blunk
Aktuelt
Bygger næringsbygg til over 200 mill
Aktuelt
Oslo Finans med ansettelser
Karriere
Höegh utvider styret
Karriere
Malling med digital storsatsing
Tech
Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrev her!
– Gjeninnfør momsfritaket på offentlig infrastruktur
Aktuelt
Kan revolusjonere morgendagens hyttebygging (+)
Utvikling
UtviklingsABC – Del 3 – Innledende om kjøp av utviklingseiendom
Juss
Advarer mot byggebrems i nord
Utvikling

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.