Avantor samarbeider med OBOS om Nydalen Park. (Illustrasjon: COBE)

Planlegger 450 nye boliger i Nydalen

Avantor ønsker å bygge 52.000 kvadratmeter med boliger, handelsarealer og annen næringseiendom i Nydalen Park.

Publisert Sist oppdatert

I 2001 ble det vedtatt en reguleringsplan for Sandakerveien 113-119 i Nydalen med et utbyggingspotensial på 50.000 kvadratmeter. Tanken var da at Schibsted-konsernet skulle flytte dit med blant andre de ansatte i Aftenposten og VG, men det ble det ikke noe av.

Avantor, som hadde solgt Sandakerveien 113-119 til Schibsted, kjøpte derfor eiendommen tilbake.

I ettertid har Avantor vurdert alternative grep på eiendommen med tanke på en mer fleksibel utvikling, moderne arkitektur og en bymessig struktur i tråd med den videre utviklingen av Nydalen. Nå har Avantor kommet så langt at det er sendt inn både en fysisk modell og et skisseprosjekt for tomtene. Av skisseprosjektet fremgår det at Avantor vil bygge 450 boliger og ca. 17.000 kvadratmeter BRA næring, hvorav forretning/bevertning/offentlig eller privat tjenesteyting kan utgjøre inntil 4.000 kvadratmeter av dette.

Totalt er ny bebyggelse på 52.000 kvadratmeter BRA over terreng på den 17,2 mål store tomten.

Mens Avantor kjøpte tilbake tomten av Schibsted, kjøpte OBOS i 2015 Sandakerveien 121, hvor Schibsted Trykk befinner seg. OBOS skal rive trykkeriet og bygge ca. 1.100 leiligheter på den 43,7 mål store tomten.

Avantor og OBOS har nå et tett samarbeid om Nydalen Park med fokus på å etablere en felles helhetsplan for et stort nytt boligkvarter.

– Det er nyttig både for oss og OBOS å se et så stort område i en sammenheng. Spesielt i forhold til prosjektets grønne strukturer har dette samarbeidet vært fruktbart og har vært med å løfte kvaliteten for begge områdene, blant annet med en meget generøs og romslig park i overgangen mellom prosjektene. Samarbeidet mellom OBOS og Avantor har også vært et ønske fra Plan- og bygningsetaten sin side, sier prosjektdirektør Terje Løvold i Avantor.

Prosjektet til Avantor har foreløpig fått navnet ”Nydalen Rocks” og skal representere en ambisiøs og spennende fortetning av bolig, næring, handel, park og byrom mellom Nydalen og Storo.

– Bebyggelsen vil definere nye, grønne by- og gaterom mot alle sider, med respekt for eksisterende bebyggelse og fokus på å generere de gode mellomrom og møtesteder for mennesker. På toppen av bebyggelsen blir det plassert en rekke lyse ”boligsteiner” med spektakulær utsikt over Nydalen og Oslo. Steinene vil virke som et vartegn for en fremtidig bæredyktig byutvikling i knutepunktområdet Nydalen-Storo, heter det i skisseprosjektet.

Powered by Labrador CMS