Hans Jørgen Mørland blir sjef i nye Scala Eiendom.

Gigantisk kjøpesenterfusjon

Salto Eiendom og Scala Retail Property fusjonerer.

Publisert

De to kjøpesenterselskapene danner en gigant med en samlet butikkomsetning på 8,5 milliarder kroner i år fordelt på 20 sentre. Salto Eiendom har ti sentre, mens Scala Retail Property har ti sentre. Det samlede arealet til de to selskapene er på 250 000 kvadratmeter og leieinntekter er 425 millioner kroner.

– Vårt mål er å skape det fremste industrielle miljøet for forvaltning, utvikling og drift av kjøpesentre i Norge, sier Hans Jørgen Mørland.

Han blir administrerende direktør i det sammenslåtte selskapet, som får navnet Scala Eiendom. Selskapet blir Norges fjerde største kjøpesenteraktør.

I 2015 kjøpte Schage Eiendom hele Salto Eiendom etter at kjøpesenterselskapet hadde vært gjennom en salgsprosess. Schage eide 51 prosent, men valgte å by på resten av aksjene selv. Siden har flere sentre som ikke passer i selskapet blitt solgt unna. Scala Retail Property eies med 51 prosent av Fredriksborg og 49 prosent av Norgesgruppen. Alle tre eierne skal være med på den nye satsingen.

– Helt siden Schage Eiendom overtok fullt eierskap i Salto i 2015, har vi jaktet på den perfekte parter til å være med og utvikle selskapet videre. Den har vi nå funnet. Selskapene utfyller hverandre på en rekke områder. Scala Eiendom blir godt rustet for å møte nåtidens og fremtidens handlemønstre i byer, bydeler og bygder, sier administrerende direktør Egil Svoren i Schage Eiendom.

Det er Arctic Securities som har vært finansiell rådgiver for Salto Eiendom, mens Scala Retail Property ikke har hatt finansiell rådgiver. Salto Eiendom har brukt BAHR til juridisk bistand, mens Scala har brukt CLP.

Scala Eiendom har nummer en-sentrene i Sandnes, Kongsberg, Hønefoss, Halden, Grimstad, Skedsmokorset, Notodden, Nesodden, Bærum/Rykkinn, Slemmestad, Mosjøen, Bø, Sortland og Fagernes. I tillegg har det nye selskapet fire sentralt plasserte eiendommer i Oslo og Bergen.

– Vi bygger et lag med aktivt norsk eierskap, med investeringsvilje, korte beslutningslinjer og en uformell og fremoverlent kultur. Scala Eiendom blir en god partner for andre eiendomsaktører det er aktuelt å samarbeide med, sier Svoren.

Han går sammen med representanter fra Norgesgruppen og Fredriksborg inn i styret til Scala Eiendom

– Ledende markedsposisjoner utvikles med utgangspunkt i den daglige og ukentlige handelen, og må være forankret i og tilpasset lokalt markedspotensial, moderne handlevaner og lokale, norske handlemønstre. Felles for vinnersentrene i fremtiden vil være nærhet til kundene, enkelhet og at eiendommene fremstår moderne i uttrykk og butikkmiks, sier Hans Jørgen Mørland.

Powered by Labrador CMS