SUKSESS: Petter Stordalen ga opp Strand Hotel Fevik, men med de nåværende eiere går hotellet så det griner.

Ligger an til tidenes beste år

For Strand Hotel Fevik, hvor Bunde Gruppen er majoritetseier, ligger sommeren an til å bli den beste noen gang.

Publisert

– Vi har hatt et særdeles positivt år. I 2014 omsatte vi for 40 millioner kroner og i fjor økte vi dette til 42,5 millioner. For året var vi litt skeptiske med tanke på nedskjæringer i regionen, så vi tenkte at vi måtte legge oss på 2014-nivå, men nå snuser vi faktisk på 45 millioner kroner. Det blir i så fall tidenes høyeste omsetning for oss, sier hotelldirektør, Agnes Berntsen.

Les også: Økning i antall hotellovernattinger

Mange milepælerMajoritetseier av hotellet er Bunde Gruppen, som eier 91 prosent. De resterende ni prosentene eier hotelldirektøren. Hun kom til hotellet i 2003, da hadde de 23 år med negativt resultatet bak seg.

– De hadde ikke tjent en krone på 23 år. vi var derfor nødt til å foreta noen drastiske grep og allerede i 2004 klarte vi å tjene penger, sier Berntsen.

Da Berntsen overtok sjefsstolen i 2003 var omsetningen på seks millioner kroner. Allerede året etter økte den til åtte millioner. Så tok hotellet stadig nye jafs i markedet, og i 2010 viste regnskapstallene en omsetning på 22 millioner kroner. Deretter kom det en ny milepæl i 2014, da hotellet nådde en omsetning på 40 millioner kroner. Riktignok etter at eierne hadde investert 70 millioner kroner i nytt hotelltilbygg, som nesten doblet kapasiteten fra 48 til 90 rom.

– Vi har satt nye milepæler jevnt og trutt, sier Berntsen.

Les også: Stordalen bygger to nye hoteller i Stockholm

Satser lokaltPetter Stordalen kjøpte faktisk hotellet i 1996, men eide det bare en kort tid, før han gav opp. I boken hans «Jeg skal fortelle deg min hemmelighet» konkluderer han med at det var som å kjøpe katta i sekken.

– Jeg skrev at ingen ville bo på et strandhotell utenom på sommeren, har Stordalen tidligere sagt til DN.Bertelsen har altså fått det til, og i juli ligger de an til et belegg på 90 prosent.

– Vi snuser på 100 prosent, men det er noen søndager som ikke er helt fulle, så derfor sier vi rund 90 prosent. I juni lå vi på rundt 80 prosent, sier Berntsen.

Les også: Dette hotellet er Stordalens melkeku

Hun forteller at det er vekst både på kurs og konferanser, men også på vanlige overnattinger.

– De som kommer hit er i all hovedsak nordmenn som liker å feriere i Norge. De liker det at vi er et frittstående hotell som fokuserer på god mat. Lokal mat er et satsingsområde for oss, sier Berntsen.

KosterPrisene for hotellet holder seg også godt. Hotellsjef Anja Beisland forteller at forventet gjennomsnittspris for juni og juli er i overkant av 1300 kroner netto per rom, noe som er gjennomsnittet for alle rommene våre.

– Vi har en forventet revpar i juni og juli på cirka 1000 kroner. Juli måned isolert har en forventet gjennomsnittspris på cirka 1400 kroner per rom, og en revpar på cirka 1100 kroner, sier Beisland.

Les også: Her står mer enn halvparten av hotellrommene tomme

Les også: Best Western får nye hoteller

Powered by Labrador CMS