TO NYE HOTELLER: - Vi er i ferd med å bygge to nye hoteller i Stockholm. Hotellene åpner i 2017 og samlet har de rundt 550 rom, sier administrerende direktør i Nordic Choice Hotels, Torgeir Silseth.

Stordalen bygger to nye hoteller i Stockholm

Om cirka ett år åpnet Petter Stordalen to nye hoteller sentralt i Stockholm.

Publisert

– Vi er i ferd med å bygge to nye hoteller i Stockholm. Hotellene åpner i 2017 og samlet har de rundt 550 rom, sier administrerende direktør i Nordic Choice Hotels, Torgeir Silseth.

Avtalen om å bygge to nye hoteller ble inngått med eiendomsselskapet AMF Fastigheter i 2014.Stordalen danket ut 65 andre konkurrenter som også siklet etter kontrakten.

– Når disse to hotellene er ferdige har vi 14 hoteller i Stockholm, sier Silseth.

Les også: Dette hotellet er Stordalens melkeku

Fikk kontraktenNår Stordalen er ferdig med sin utbygging har han 5867 rom i Stockholm. Med det sniker han seg så vidt forbi sin argeste konkurrent, Scandic Hotels, som har 5745 rom i den svenske hovedstaden.

De to hotellene det er snakk om skal få tilsammen 542 rom. Et av dem blir et typisk typisk forretningshotell og et såkalt botique-hotell.

– Det er to spennende prosjekter som ligger i det hovedkontoret til Swedbank, sier Silseth.

Navnene på de to hotellene blir At Six og Hobo og de er begge en del av en del av kvarteret Urban Escape Stockholm. Dette er et kvarter som vokser fram mellom Hamngatan, Regeringsgatan og Brunkebergstorg. Urban Escape består av fem eiendommer, fire gater og to torg og kombinerer kontor, hotell, handel, restauranter, møteplasser og servicetjenester.

Les også: Her står mer enn halvparten av hotellrommene tomme

Les også: Best Western får nye hoteller

Inntar FinlandOgså i Finland satser Stordalen stort. I høst åpner han to hoteller med fem dagers mellomrom i Helsinki. Først ut er Clarion Hotel Helsinki som åpner dørene 17. oktober i år. Hotellet får 427 rom og 11 konferanserom og blir med det Helsinkis største konferansehotell. Hotellet bygges og eies av Arthur Buchardt, som også eier en rekke andre Stordalen-hoteller. Fire dager senere, altså 21. oktober, åpner Clarion Hotel Helsinki Airport dørene. Hotellet får 258 rom

– Mine ambisjoner for Finland er store, og det at vi nå åpner to hoteller i løpet av fire dager, viser at vi har tar sikte på å vokse på det finske markedet, og at det skal skje fort, sa Petter Stordalen, styreleder for og eier av Nordic Choice Hotels til nettavisen Hrrnett.no i desember i fjor.

Les også: Ut av Thon, inn i First

Les også: Nytt hotell i Porsgrunn

Powered by Labrador CMS