GOD BUTIKK: Omsetningen for Clarion Hotel Sign i Stockholm landet på rundt 335 millioner kroner i 2015 og passerer trolig 350 millioner kroner i år.

Dette hotellet er Stordalens melkeku

Clarion Hotel Sign i Stockholm står for 10 prosent av Choice-konsernets fortjeneste.

Publisert

– Clarion Hotel Sign i Stockholm er vår perle og det står for ti prosent av Stordalens fortjeneste, sier hotelleier Anders Buchardt.

Sammen med sin far Arthur Buchardt har de utviklet og eier 18 hotellet i Norge og Sverige. Til sammen utgjør dette cirka 3400 rom, 200.000 kvadratmeter og 350 millioner kroner i årlige leieinntekter. Perlen er altså Clarion Hotel Sign, som ifølge Buchardt står for ti prosent av Nordic Choice Hotels samlede fortjeneste.

Uttalelsen kom under konferansen Næringseiendom 2016 i Bergen tidligere i år.

Les også: Nytt hotell i Porsgrunn

Skulle bare mangleHotellet er med sine 558 rom Stockholm og Sveriges største. Det ligger sentralt plassert midt i sentrum av Stockholm. Administrerende direktør i Nordic Hotel Choice, Torgeir Silseth, vil ikke direkte bekrefte Buchardts påstand.

– Men det jeg kan si er at det er ett av våre mest lønnsomme hoteller, men det er i hard konkurranse med andre, sier Silseth.

Han legger til at hotellet er deres desidert største og at det har en fantastisk beliggenhet.

– Samtidig er hotellmarkedet i Stockholm veldig bra og det er en utvikling som ser ut til å fortsette. Det skulle derfor bare mangle at hotellet ikke gjorde det bra, sier Silseth.

Les også: Her står mer enn halvparten av hotellrommene tomme

Les også: Best Western får nye hoteller

Runder 350 millionerSilseth, som når vi snakker med han sitter på flytoget i Stockholm, har ikke helt oversikt over omsetningen til hotellet. Når de har over 170 hoteller er kanskje ikke det så rart. Men han mener å huske at omsetningen landet på rundt 335 millioner kroner i 2015.

– I år regner vi med å passere 350 millioner kroner, sier han.

Les også: Ut av Thon, inn i First

Omsetningsmessig står dermed hotellet for knappe 5 prosent av Nordic Choice Hotels samlede omsetning. I 2014 hadde hotellkjeden en omsetning på vel 7,2 milliarder kroner og en EBITDA på 561 millioner kroner. Dersom Clarion Hotel Sign i Stockholm står for ti prosent betyr det at de har et driftsresultat før avskrivinger på rundt 55 millioner kroner, noe som stemmer bra med tallene fra Proff, hvor det står at selskapet hadde resultat etter avskrivninger på 62 millioner svenske kroner.

– I år ligger vi an til å passere en samlet omsetning å åtte milliarder med god margin, sier Silseth.

Powered by Labrador CMS