REKORDSOMMER: Lav kronekurs gjør at stadig flere norske og utenlandske turister velger å feriere i Oslo. Lars Petter Mathisen, hotelldirektør ved Thon Hotel Rosenkrantz er fornøyd med sesongen så langt.

Økning i antall hotellovernattinger

Lav kronekurs og bredt kulturtilbud øker antall hotellovernattinger i hovedstaden.

Publisert

– Sesongen i år ser ennå bedre ut målt mot fjoråret. Vi har en økning mot fjoråret på over 20 prosent i belegg og ender på nesten 90 prosent under sesongen, som er uvanlig godt for sommersesongen i Oslo, sier Lars Petter Mathisen, hotelldirektør ved Thon Hotel Rosenkrantz.

Fire av fem nordmenn drar på sommerferie i 2016, viser en undersøkelse TNS Gallup har utført for NHO Reiseliv. Av dem skal seks av ti feriere i Norge – Oslo og Østlandet står øverst på ønskelisten.

Les også: Stordalen bygger to nye hoteller i Stockholm

Flere velger OsloTuriststrømmen til Oslo har økt jevnt og trutt de siste årene. I fjor var det rekordsesong for hotellene, som kunne notere seg for en vekst på hele åtte prosent. Lav kronekurs gjør også at flere velger Oslo.

– Vi ser at våre gjester gjerne bor to til syv dager sammenhengende, som er et godt tegn på at vi har mange severdigheter i Oslo, og at man benytter hovedstaden som base, understreker Mathisen.

– Det kan sikkert være en kombinasjon av lav kronekurs, stor interesse fra utlandet og ikke minst at vi fortsatt ligger som nummer én på Tripadvisor i Oslo, sier han.

Les også: Dette hotellet er Stordalens melkeku

Økt omsetningChristine Viland, kommunikasjonsdirektør for Nordic Choice Hotels opplever også stor pågang.

– Generelt kan jeg si at vi de siste fire ukene har hatt en god vekst i omsetning på våre Oslo-hoteller, og et høyere belegg enn i fjor. Vi ser at en sterk vekst fra både norske og utenlandske gjester, sier hun.

Les også: Her står mer enn halvparten av hotellrommene tomme

Les også: Best Western får nye hoteller

Derimot er lengden på oppholdet omtrent det samme som før.

– Det kan det være mange grunner til at flere turister velger Norge og Oslo som reisemål, men det er klart at valutaen gjør Norge billigere, sammenlignet med tidligere år. I tillegg er det blitt dyrere for nordmenn å reise ut, noe som gjør at kanskje flere velger Norges som reisemål i år, avslutter Viland.

Les også: Ut av Thon, inn i First

Les også: Nytt hotell i Porsgrunn

 

Powered by Labrador CMS