Solgte på Lysaker

AVA EiendomsPartner AS har solgt Lysaker Torg 2.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

AVA Invest satt med 6 prosent av aksjene da Salto Eiendom i august ble solgt til Schage Eiendom i en transaksjon som verdsatte kjøpesenterselskapet til i overkant av 5 milliarder kroner.

Det tilsa bruttoverdier for om lag 300 millioner kroner, nettoverdier for rundt halvparten, fratrukket gjelden for eier Arne Vannebo. Nå selger eiendomsselskapet AVA EiendomsPartner AS selskapet Lysaker Torg 2 AS, som følgelig eier Lysaker Torg 2 (bildet).

Eid i ni årLysaker Torg 2 AS har for øvrig vært eid av AVA EiendomsPartner AS siden 2006. Varner Kapital AS og AVA Invest AS er de to største eierne i AVA EiendomsPartner AS, med en samlet eierandel på rett i underkant av 50 prosent. Totalt er det 50 eiere i selskapet.

Den formelle kjøperen av Lysaker Torg 2 er ifølge en pressemelding Strandveien 13-15 Holding AS. Dette selskapet er eid av Momentus AS, som i juni i fjor overtok Strandveien 13 og 15, like i nærheten, fra DNB for 450 millioner kroner. Eneeier i Momentus AS er Geir Bergheim.

Lysaker Torg 2 er bygget i 1984 og ligger på Lysaker-lokket. Eiendommen er på totalt 2235 kvadratmeter og er fullt utleid. Brutto årlige leieinntekter oppgis i pressemeldingen til 4 millioner kroner. AVA vil overfor NE nyheter ikke oppgi noen transaksjonpris, med henvisning til at partene er enige om at den skal være konfidensiell.

Drøyt 60 mill.Men forutsetter vi netto leieinntekter på 3,6-3,7 millioner kroner og et netto direkteavkastningskrav på midten/slutten av 5-tallet, indikerer det en en salgssum rundt 65 millioner kroner.

Transaksjonen har ifølge AVA vært en «off market»-transaksjon, altså direkte mellom partene. Akershus Eiendom AS har bistått partene i transaksjonen, mens juridisk rådgiver har vært Arntzen de Besche Advokatfirma AS.

AVA skriver i pressemeldingen at strategien til AVA EiendomsPartner AS er, og har vært å bygge opp et kontoreiendomsselskap som konsentrerer seg om moderne eiendommer med god beliggenhet. Primært skal disse eiendommene ligge i Asker, Bærum og Oslo.

Ambisiøse planerSelskapet har ambisiøse planer for vekst, men salget av Lysaker Torg 2 AS viser at selskapet også er villig til også å realisere gevinster. Ifølge pressemeldingen har Lysaker Torg 2 gitt en solid avkasting siden 2006, men samtidig den en av konsernets minste eiendommer.

AVA har de to seneste årene kjøpt Karl Johans gate 14 og Kirkegata 23-25, tilsynelatende til en lav yield, samt Stasjonskvartalene i Asker. AVA mener disse kjøpene har «styrket porteføljen vesentlig», og porteføljen er spisset.

Powered by Labrador CMS