Sa nei til høyere bud

Hovedaksjonær Schage Eiendom "blar opp" 5 milliarder kroner for Salto Eiendom.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Pangea Property Partners fikk før jul i fjor oppdraget med å finne nye eiere til kjøpesenterselskapet. Nå er det klart at Schage Eiendom overtar Salto Eiendom med virkning fra november 2015.

I en melding onsdag morgen heter det at til tross for en rekke attraktive bud og i konkurranse med andre kjøpere, bestemte Schage Eiendom seg i sommer helt i sluttfasen av prosessen å by på alle aksjene i selskapet.

Stor interesseDet er altså Pangea Property Partners og advokatfirmaet BAHR som har tilrettelagt prosessen. Ikke uventet har det vært stor interesse for selskapet, både lokalt og internasjonalt, og det skal ha kommet inn en rekke attraktive bud fra velkjente investorer. Disse budene har også vært på nivåer over prisforventningen.

Schage Eiendom satt før kjøpet med 57 prosent av aksjene i Salto Eiendom. Sammen med Varner Kapital (26 prosent), AVA Invest (6 prosent) og Sportsmagasinet (5 prosent) kontrollerer Schage Eiendom 94 prosent av selskapet. De øvrige aksjonærene må nå godta budet fra Schage Eiendom og de andre større aksjonærene.

Takket neiSchage Eiendom har valgt å takke nei til høyere bud og heller kjøpe ut øvrige aksjonærer. Prisen tilsvarer altså en brutto verdsettelse rundt 5 milliarder kroner, regnet på 100 prosent basis.

– Under prosessen har vi blitt mer og mer positive til selskapet og ser store muligheter fremover. Salto er et av de mest attraktive og spennende eiendomsselskapene i Norge og vi mener det fremover ligger et betydelige potensiale for verdiskapning i virksomheten, særlig knyttet til ekspansjonsplanene. Vi har god kapasitet i Schage Eiendom og vi ville ikke la denne muligheten gå fra oss, selv om konklusjonen var noe annerledes enn da prosessen startet, sier adm. direktør Egil Svoren (bildet) i Schage Eiendom i meldingen.

Schage har nå tatt kontrollen 19 eiendommer, fordelt på 307 000 kvadratmeter og en forventet butikkomsetning på 6,1 milliarder kroner i 2015. Prisen på 5 milliarder kroner tilsvarer dermed 82 prosent av forventet 2015-omsetning. I tillegg får Schage med på lasset 25 personer på hovedkontoret i Asker og en driftsorganisasjon ute på kjøpesentrene.

Lederbytte– Salto Eiendom er et spennende selskap med en fantastisk historie. Selskapet har bygget verdier hvert eneste år, og fremstår i dag som et komplett kjøpesenterselskap, med en spennende portefølje av mellomstore sentre, som gjerne har nummer èn-posisjonen i sine respektive markedsområder. Vi mener det vil være tydelige synergier i å knytte selskapet enda tettere til Schage Eiendom, sier Svoren.

Adm. direktør Arne Vannebo (49) slutter for øvrig som som administrerende direktør i Salto Eiendom som følge av og erstattes av Petter Falkgård Andersen (43) fra Schage Eiendom.

Powered by Labrador CMS