Lagt på is

DNB har ikke lenger Petroleumsveien 6 på Forus aktivt ute for salg.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

NE nyheter skrev tilbake i oktober 2013 at DNB vil selge et større kontor- og forretningsbygg på Forus Øst. Salgsobjektet Petroleumsveien 6 (bildet) er fra 1983, men er senere betydelig oppgradert innvendig. Det foreligger også utviklingsmuligheter for eiendommen.

Tomtearealet er på snaue 9,4 mål, mens eiendommen er på vel 9700 kvadratmeter BTA og er regulert til kontorer og forretninger. SR-Bank står for mesteparten av leieinntektene. Et snaut år senere viste imidlertid interessen seg å være laber.

I halvårsrapporten til eieren DNB Scandinavian Property Fund for 2014 skriver DNB at som ledd i en aktiv porteføljeforvaltning, har de ønsket å få avklart markedets interesse for Petroleumsveien 6.

«Foreløpig har interessen vært beskjeden», het det i den rapporten. Og nå bekrefter adm. direktør Gro K. Boge i DNB Næringseiendom overfor NE nyheter at eiendommen ikke lenger tilbys aktivt i markedet.

Snittleien i bygget lå ved årsskiftet på svært moderate 1129 kroner kvadratmeteren, som skulle tilsi i underkant av 11 millioner kroner i leieinntekter. Med en «normal Forus-yield» på 7-7,5 prosent, indikerer det en pris rundt 130 millioner kroner.

Markedsaktører har likevel overfor NE nyheter pekt på at eiendommen er vanskelig å selge og var neppe verdt mer enn drøyt 100 millioner kroner. Et labert marked i Stavanger-regionen gjør det heller ikke lettere å selge objekter som ikke er av topp standard eller har topp beliggenhet.

Petroleumsveien 6 ble for øvrig kjøpt i oktober 2007, altså da eiendomsprisene var på topp forrige gang.

Powered by Labrador CMS