Heisann Montebello

Statnetts tidligere hovedkontor på Montebello er trolig solgt før sommeren.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Statnett bestemte seg høsten 2010 for å flytte til Nydalshøyden fra Husebyplatået, ved Montebello.

Arealutnyttelsen på Montebello var lav, ettersom blant annet en betydelig del av arealene utgjøres av rehabiliterte trafostasjoner fra 1920-tallet. Bygget (bildet) er på 22 000 kvadratmeter. I juni i fjor startet salgsprosessen med å selge det gamle hovedkontoret.

Tomten på Montebello er på ca. 52 mål, mens bygningene altså er rundt 22 000 kvadratmeter. Det er fire bygninger som skal selges, og de er fra henholdsvis 1922, 1926, 1935 og 1975. Bygningene ble i 1995 gjort om til kontorer.

Statnett ville ikke i fjor kommentere prisforventningene, men en kjøper må trolig investere betydelig i bygningsmassen for å oppgradere til moderne standard.

En kjøpekontrakt skrives trolig før sommeren.

– Vi har hatt en grundig salgsprosess knyttet til salg av Statnetts eiendom på Husebyplatået. Det har vært god interesse i salgsprosessen, fra aktører med høy kompetanse knyttet til eiendoms- og boligutvikling, opplyser kommunikasjonsrådgiver Gunnar Romsaas i Statnett til NEnyheter

– I forrige uke ble det gitt budaksept til en av budgiverne. Det gjenstår nå å bli enige om endelig kontrakt og gjennomføring av kjøpers due diligence. Dersom dette kommer på plass, vil kontrakt kunne signeres før sommeren, sier Romsaas.

En fullt utleid kontantstrømseiendom av normalt god standard på totalt 22 000 kvadratmeter ville med leienivået i Oslo vest på rundt 2000 kroner kvadratmeteren  ha generert rundt 40 millioner kroner i årlige leieinntekter. Med et netto direkteavkastningskrav på slutten av 6-tallet, ville det ha priset eiendommen til i størrelsesorden 600 millioner kroner.

Men bygningsmassen er altså gjennomgående utdatert, og lokalene ligger nokså usentralt til. Det er mye som skal fylles opp hvis eiendommen fortsatt skal være næringslokaler.

Som boligeiendom ligger derimot eiendommen i et område med svært høye boligpriser, faktisk i ett av de aller dyreste strøkene i Oslo, med kvadratmeterpriser opp mot 80 000-100 000 kroner. En boligutvikler kan derfor være villig til å betale mange hundre millioner.

Akershus Eiendom vurderte i fjor vår eiendommen som høyaktuell for boligkonvertering blant eiendommer som står ledige.

– Her peker Statnetts gamle hovedkontor i Husebybakken 28 og Akersbakken 27 seg ut som muligheter for en utvikler i boligbransjen, uttalte analysesjef Ragnar Eggen i Akershus Eiendom til NEnyheter i mai i fjor om potensielle konverteringsobjekter.

(Scanpix)

Powered by Labrador CMS