Aktuelt:

DRIVER GIKK KONK: Driftsselskapet bak fisketorget gikk konkurs i fjor høst. Selskapet som eier bygningen på festetomten, Fisketorget i Oslo AS, håper å snart få på plass en ny leietaker.

Regnskapet til Fisketorget i Oslo: «Ikke noe hyggelig lesning»

Eiendomsselskapet Fisketorget i Oslo AS fikk i fjor et underskudd på 9,8 millioner kroner. Nå håper eierne å få inn en ny leietaker.

Publisert

I september i fjor skrev Estate Nyheter at Oslo Fisketorg AS var konkurs. Selskapets tidligere styreleder, Jan Røkke, uttalte at «koronasituasjonen har gjort at det ikke er grunnlag for videre drift».

Det var driftsselskapet bak fisketorget som gikk konkurs. Selskapet som eier bygningen på festetomten, Fisketorget i Oslo AS, satte i gang jobben med å finne en ny driver.

Årsregnskapet til Fisketorget i Oslo AS viser at selskapet i fjor fikk et underskudd på 9,8 millioner kroner. Året før var underskuddet på 2,7 millioner kroner.

- Regnskapet er ikke noe hyggelig lesning, konstaterer selskapets styreleder, Dag Schjerven.

Han forteller at eierne i januar gikk inn med 2,5 millioner i friske penger «for å holde skuta over vann».

- Vi håper å få på plass leiekontrakt med en ny leietaker i løpet av høsten. Dette har tatt mye lengre tid enn forventet, noe det er to grunner til. Før det første har pandemien medført et dårlig marked, samtidig som de aktørene vi har vært i kontakt med, ikke klarer å skaffe personell før tidligst senhøsten i år.

- Dernest har vi en snever konsesjon fra Oslo havn og kommunen, der vi må drive en kombinasjon av fisketorg og restaurant. Det er ikke mange som har kompetansen til å drive begge deler, derfor er det ikke akkurat kø i døra. Det positive er at det er fem langsiktige og solide eiere som står bak selskapet, og som har stor tro på at vi skal få det til, sier Schjerven.

Powered by Labrador CMS