VOKSER: Ilija Batljans selskap SBB har vært på handletur.
VOKSER: Ilija Batljans selskap SBB har vært på handletur.

OBOS solgte JM-aksjene sine til SBB

Transaksjonen omfatter 20,08 prosent av aksjene og gir OBOS 4,56 milliarder svenske kroner. Samtidig melder OBOS at salget av de mye omdiskuterte utleieboligene på Ulven var lovlig og i tråd med egne vedtekter.

Publisert

OBOS selger alle sine aksjer i svenske JM til Samhällsbyggnadsbolaget i Norden (SBB). Totalt utgjør salget ca. 4,56 milliarder svenske kroner ifølge en pressemelding.

– JM har skapt stor verdi og sterke økonomiske resultater for oss. Vi selger basert på løpende vurderinger av investeringene våre der vi mener dette er det beste for OBOS. Dessuten møter vi i stadig større grad møter JM som konkurrent i de store byene, sier Ingunn Andersen Randa, konserndirektør og ansvarlig for aksjeinvesteringer i OBOS.

– Vårt fokus på boliger blir enda sterkere gjennom denne avtalen. Vi er fortsatt bare i begynnelsen av våre verdiskaping til sine aksjonærer, sier administrerende direktør og grunnlegger av SBB, Ilija Batljan.

SBB er blant Nordens største eiendomsutbyggere med en byggerettsportefølje på 42.000 leiligheter der et flertall er i Nordens største byer.

Samtidig melder OBOS at KPMG og KPMG Law advokatfirma gjennomfører en granskning av det mye omtalte salget av utleieboliger på Ulven i Oslo. De har nå levert en delrapport som ser spesielt på lovligheten og forankringen i vedtektene.

– Vår oppgave har vært å vurdere hvorvidt salget harmonerer med lov om boligbyggelag og formålsbestemmelsen i OBOS’ vedtekter. Konklusjonen er at salget av er i samsvar med formålet til OBOS BBL og til beste for medlemmene, sier partner og advokat i KPMG Law Advokatfirma, Tor Henning Rustan Knudsen.