IKKE GJORT NOE ULOVLIG: Iljan Batljan, sjefen i SBB.
IKKE GJORT NOE ULOVLIG: Iljan Batljan, sjefen i SBB.

– Jeg har alltid visst at jeg er uskyldig

Ilija Batljan er lettet etter at politiet droppet mistanken om brudd på innsidereglene.

Publisert Sist oppdatert

Det er i et intervju med Fastighetsvärlden at SBB-sjefen Ilija Batljan forteller uttrykker lettelse og glede etter at påtalemyndigetene nå har stoppet saken om brudd på innsidereglene. Batljan ble arrestert den femte mai, og nyheten satte en kraftig støkk i de svenske eiendomsinvestorene. SBB-aksjen raste umiddelbart 25 prosent før den tok seg opp igjen. SBB-sjefen var mistenkt for brudd på innsidereglene og ble pågrepet ved sin bolig på Östermalm tirsdag morgen. Han måtte da levere fra seg sin mobiltelefon og datamaskin.

– Jeg er lettet, men ikke overrasket over påtalemyndighetenes beslutning. Nå gjelder det for meg å fortsette med full kraft som sjef for SBB, og sammen med vårt sterke team fortsette å levere resultater. Vårt fokus er som alltid å være en pålitelig og langsiktig samfunnsaktør som på en bærekraftig måte leverer aksjonærverdier, god lønnsomhet og sterke resultater, sier Batljan til Fastighetsvärlden.

Les også: Dette er den arresterte eiendomstoppen

Sjefsanklager Thomas Langrot i Ekobrottsmyndigheten slår fast at det ikke lenger finner grunnlag for å fullføre etterforskningen av Batljan.

– Med det materialet som nå foreligger, går det ikke å vevise at de som har vært mistenkt har gjort seg skyldig i lovbrudd. Ytterligere undersøkelser kan ikke antas å forandre bevisene, sier Langrot.

– Jeg er utrolig lettet, selv om jeg alltid har visst at jeg er uskyldig, sier Batljan i intervjuet med Fastighetsvärlden.

Han er kritisk til medienes dekning av saken og han selv som person.

– Det har vært en undertone av en kampanje mot meg i noen måneder. Det har vært ubehagelig og det er mange som bør tenke over hvorfor de har gjort visse saker og hva som ligger bak, sier Batljan til Fastighetsvärlden.

SBB har hatt en voldsom vekst de siste årene, noe som kuliminerte med kjøpet av Hemfosa i fjor høst. Selskapet har også gjort mange eiendomskjøp i Norge.