Dette boligprosjektet har brukt tre år på reguleringen.
Dette boligprosjektet har brukt tre år på reguleringen.

Klart for nytt Ensjø-prosjekt

Neptune Properties’ prosjekt med 80 boliger og barnehage i Malerhaugen 28 er godkjent. Nå vurderer selskapet om det skal ha med seg partnere.

Publisert Sist oppdatert

Reguleringssaken har tatt tre år i Plan- og bygningsetaten, men det gikk fort straks saken skulle behandles politisk. Sist uke ble det klart at bystyret godkjente det anbefalte utbyggingsforslaget som gir ca. 80 boenheter og en barnehage i Malerhaugen 28 på Ensjø.

– Vi skulle gjerne sett at prosessen i PBE hadde gått raskere, men samtidig vil vi gi honnør for den raske behandlingen når saken kom til Rådhuset. Vi håper dette er en indikasjon på at saker med ett utbyggingsalternativ vil prioriteres i tiden fremover, slik at saksbehandlingstiden går ned og antall nye boliger går opp, sier administrerende direktør Anders Gregersen i Neptune Properties.

Han forteller at selskapet nå umiddelbart går i gang med valg av konsept og videre uttegning av prosjektet. Samtidig har Neptune Properties foreløpig ikke besluttet om de vil gjennomføre prosjektet alene eller om det er aktuelt å hente inn partnere.

Malerhaugen 28 er et tidligere industriområde, hvor det nå kan bygges boliger og barnehager. Prosjektet, som blir en del av Ensjøbyen, blir på 6650 kvadratmeter BRA bolig pluss barnehage beregnet for fire avdelinger.

– Ensjø er en bydel med et enormt potensial. Vi ser allerede at dette området har hatt rask vekst de siste årene og vi gleder oss til å bidra til å utvikle området, sier Gregersen.

Powered by Labrador CMS