700 MILL.: Med den nye finansieringen på plass satser Sebastian Harung på å vinne markedsandeler fra tradisjonelle långivere.

Kameo henter 700 millioner

Kapitalen kommer fra fond som Insight Investments forvalter på vegne av institusjonelle investorer.

Publisert

Låneplattformen for folkefinansiering henter 700 millioner kroner for å møte økt etterspørsel fra eiendomsbransjen. Kapitalen kommer fra fond som Insight Investments forvalter på vegne av institusjonelle investorer, og skal brukes til å finansiere lån til energieffektive nybyggprosjekter i Sverige ifølge en pressemelding.S

Med den nye finansieringen på plass satser Kameos administrerende direktør og grunnlegger Sebastian Harung på å vinne markedsandeler fra tradisjonelle långivere som banker, og fremme bygging av boliger i Sverige.

Vil ta markedsandeler

Siden starten i 2016 er Kameo etablertsom en alternativ utlånsplattform for små og mellomstore eiendomsutviklere. I 2022 formidlet de et rekordbeløp på 1,3 milliarder kroner til eiendomsprosjekter i Skandinavia, hovedsakelig fra private investorer. Målet er å ta markedsandeler fra tradisjonelle utlånere.

– Det gjør meg stolt at vi nå henter penger fra flere fond som administreres av en ledende global kapitalforvalter som Insight. Jeg grunnla Kameo med ønske om å gi vanlige investorer muligheten til å investere i sikrede eiendomslån. Med tilgang til institusjonell kapital kan vi øke antall lån, skape et bedre produkt for investorene og finansiere byggingen av flere boliger, sier Harung.

Harvest og Roschier var juridiske rådgivere for Kameo i denne transaksjonen.

Fakta

Kameo har formidlet over 850 lån over 3,8 milliarder norske kroner siden starten i 2016. Gjennom plattformen investerer 40.000 privatpersoner og bedrifter direkte i lån til skandinaviske eiendomsselskaper og får månedlige renteutbetalinger. Gjennomsnittlig nettoavkastning har vært 8,5 prosent per år. ABG Sundal Collier har vært største eier siden 2019.

Insight Investments ble grunnlagt i 2002 med hovedkontor i London. Insight forvaltet 736.71 milliarder euro per 31.12.2022.

Powered by Labrador CMS