DRAPSTILTALE: Oslomannen har flere års bakgrunn fra eiendomsmiljøet i Oslo. Nå er han tiltalt for drapsforsøk. Advokat Øystein Storrvik (bildet) er mannens forsvarer.

Eiendomsaktør tiltalt for drapsforsøk etter skytingen på Furuset

Mannen i 40-årene som skjøt vilt rundt seg på Furuset i februar, er nå tiltalt for drapsforsøk på tre personer.

Publisert Sist oppdatert

I slutten av februar ble flere skudd avfyrt på parkeringsplassen ved Furuset stadion i Oslo, like ved Ikea. En mann tok seg til Ahus for behandling for en skuddskade, og politiet pågrep senere samme kveld en mann i 40-årene, som fikk status som siktet i saken.

Da han ble pågrepet var han i besittelse av en tsjekkoslovakisk automatrifle, kalt Vz. 58.

Nå er det klart at han er tiltalt for drapsforsøk på tre personer, og må møte i retten neste måned. Det var avisa Oslo som omtalte saken først.

De tre personene som skulle møte den tiltalte ved Ikea har status som fornærmet i saken.

Estate Nyheter har tidligere omtalt at den siktede har flere års fartstid i eiendomsmiljøet. I 2019 etablerte han sitt eget eiendomsselskap. Før dette har han vært sentral i utvikling av eplehageprosjekter.

Den Furuset-siktede var i fjor sommer satt under tiltale for grov hvitvasking, etter at han ifølge tiltalen skal ha overført større pengebeløp til en kjent aktør fra den kriminelle B-gjengen i Oslo.

I henhold til tiltalen skal overføringene ha skjedd «til tross for at han forsto at det var utbytte av straffbar handling og/eller derved bidro til å kamuflere andres utbytte av straffbare handlinger».

Saken endte i delvis frikjennelse, etter som retten ikke fant hvitvaskingen tilstrekkelig bevist.

Påtalemyndighetene anket dommen. Denne saken skal opp til ny behandling i Borgarting lagmannsrett om kort tid. Det er satt av fire dager til ankebehandlingen.

Mannen har sittet i varetekt siden skyteepisoden på Furuset. Han har flere ganger begjært seg løslatt, men retten har gang på gang slått fast at han fortsatt skal holdes varetektsfengslet.

Powered by Labrador CMS