Eiendommelig svigers-krangel

Publisert Sist oppdatert

For noen dager siden falt det dom i en feide mellom Pål Georg Gundersen (55) og Runar Vatne (32). Oslo tingrett fastslår at Gundersen må ut med 1,4 millioner kroner i erstatning til Vatne, mens Vatne på sin side må ut med 90.000 kroner i erstatning til Gundersen.

Idyll

Det pikante i saken er at Vatne fra 2002 seilte opp som Gundersens svigersønn, etter som han ble samboer med Gundersens datter Camilla. Da Runar Vatne sluttet som aksjemegler i Pareto, ble det til at Vatne ble ansatt i Merkantilbygg i 2003. Pål Georg Gundersen er eier av selskapet, som driver stort innen eiendom på Østlandet.

Sprekker

Så langt var alt vel. Men etter hvert slo samarbeidet mellom Pål Georg Gundersen og Runar Vatne sprekker. I 2004 ble de to enige om å gå hver sin vei. Vatne er i dag partner i Søylen Eiendom. De to andre partnerne i Søylen-gruppen er Carl Erik Krefting og Hans Petter Krohnstad. Det hører med til historien at de to tidligere har vært forretningspartnere med Gundersen.

Virvar

Bakgrunnen for krangelen mellom Gundersen og Vatne er ganske komplisert, og dommen i tingretten bærer preg av at dommerne har vært nødt til å sette seg inn i et virvar av muntlige og skriftlige avtaler. Etter at Vatne gikk ut av Merkantilbygg, gikk han til sak mot Gundersen, fordi han mente at han hadde ervervet en mindre næringsseksjon i Torshovgata i Oslo for 600.000 kroner. Det fremgår av dommen at partene ikke er uenige om at det ble inngått kontrakt om en slik transaksjon. Men Gundersen mener Vatne ikke gjorde opp for seg. Vatne på sin side mener betalingen for lokalet skal motregnes mot krav han mener å ha mot Gundersen.

Provisjons-krav

Vatnes krav mot Gundersen består i en restbetaling av en provisjonsavtale for salg av et næringsbygg, som Vatne stod for i perioden han var ansatt i Merkantilbygg. Vatne ble lovet fem millioner kroner, men han fikk bare tre millioner kroner og gikk dermed til sak for å få resten. Gundersen har holdt igjen kravet fordi han har fremmet flere motregningskrav. Det ene kravet stammer fra en Frogner-leilighet som Gundersen solgte til Vatne, mens familieidyllen fremdeles var til stede. Den 150 kvadratmeter store leiligheten, som lå i Neuberggata, solgte Gundersen for fire millioner kroner til Vatne i 2003. Der bodde Vatne og Gundersens datter til de skilte lag sommeren 2005.

Tok rask gevinst

Rett etter bruddet svingte Vatne seg rundt, og videresolgte leiligheten for 8,25 millioner kroner. Med andre innbrakte samboerskapet en boliggevinst på mer enn fire millioner kroner i løpet av

Powered by Labrador CMS