De tryggeste byggene er nøkkelfrie

Alle bygg har forskjellig bruk. En utfordring kan være når et høyt antall mennesker som trenger tilgang til ulike deler av bygget i varierende perioder.

Hvert bygg er unikt

Flere og flere installerer nøkkelfrie systemer. Det er mange som ønsker tilgang og skal inn på ulike tidspunkter. Keyfree sørger for å sette opp soner og gi riktige tilganger til de ulike brukerne. En av hovedgrunnene til å installere nøkkelfritt system er nettopp det å kunne få informasjon om hva som skjer når du selv ikke er der. Kanskje du venter en leveranse, leier ut, eller skal åpne opp for noen?

Mange sameier står foran en utfordring med eierskifter og det medfører ofte at nøkler ikke kommer til rette. Dersom bygården har en port-åpner eller elektroniske dørlåser fra tidligere, bygger Keyfree videre på disse. Det kan også etableres digital lås til felles bod for vareleveranser. Dermed kan beboerne få levert pakker og matvarer rett inn i boden selv om de ikke selv er hjemme. Med Keyfree er det bare å ta opp telefonen og slippe leverandøren inn.

«Vi i Keyfree vet at alle bygg er unike og har ulike behov, systemet kan derfor skaleres etter huseier eller gårdeier sitt ønske», forteller daglig leder Arne Johnny Forsberg».

Arne Johny Forsberg daglig leder i Keyfree og styreleder for Odinsgate 21 Arne Eggen. Foto Bård Gudim.

Hva med antikvariske dører?

Mange ønsker den digitale hverdagen velkommen, men det har vært få løsninger for de som har bevaringsverdige bygninger. Ny teknologi gjør hverdagen lettere, men den er ofte et onde dersom man ønsker å opprettholde byggingens opprinnelige stand. Keyfree sørger for skjulte moduler og digitale sluttstykker slik at utseende til bygningene bevares, men likevel moderniseres.

«Fra utsiden er det vanskelig å se at de antikvariske dørene har blitt digitale», sier Styrelederen og åpner nå døren fra Keyfree-appen

Styreleder for Odinsgate 21 Arne Eggen. Foto: Bård Gudim.

Sikker og stabil

Keyfree systemet installeres med en styringssentral og kobles opp mot internett. Styringssentralen benytter både internett og 4G for å ha maksimal oppetid. De bygger ett lokalt og kryptert nett som snakker med sentralen. Dermed unngås mulige utfordringer med sikkerhet da forbruker ikke er i direkte kontakt med selve dørlåsen, men med sentralen via internett. Dette gir en bedre forutsetning for å få en sikker og sømløs tilgang for tjenesteleverandørene, da man alltid har kontroll på at låsene er operative.

Forsker på tjenesten

For å utvikle brukervennlige tjenester for hjemlevering inngår Keyfree systemet i FOU-prosjektet Lås Opp i regi av Sintef. Hvor målet er å skape en enklere og nøkkelfri hverdag på en sikker måte, både på privatmarkedet og innenfor næring. Prosjektet startet i 2018 og er et treårs prosjekt som skal utvikle, etablere og evaluere et digitalt økosystem for leveranse av varer og tjenester gjennom digital lås.

For mer informasjon om nøkkelfrie bygg, se her

Powered by Labrador CMS