Aktuelt:

KAMPEN SPISSES: Castellum har økt budet på Sonja Horns Entra.

Castellum øker Entra-budet

Svenske Castellum øker Entra-budet med 14 prosent og tilbyr Entra-aksjonærene en større andel av budet i kontanter.

Publisert Sist oppdatert

Kampen om Entra fortsetter med uforminsket styrke. Torsdag kom SBB på banen igjen og antydet at selskapet kan komme med et høyere bud hvis det får tilgang på en skikkelig due dilligence, noe Entra responderte positivt på. Samtidig hadde Balder kjøpt seg opp til en eierandel på 15 prosent i Entra.

Nå hever Castellum innsatsen for å vinne kampen om Entra. Selskapet skriver i en børsmelding at det øker budet med 13,9 prosent til en total verdi på 185 kroner per aksje. Det forbedrede budet øker samtidig cashandelen i budet til 54,39 kroner per aksje, mens Entra-aksjonærene får 8 nye Castellum-aksjer for hver 13. aksje de har i Entra.

Entras aksjonærer får også anledning til å velge mellom så mye kontanter som mulig (utover 54,39 kroner) på bekostning av Castellum-aksjer og motsatt. Den relative andelen kontanter og aksjer som mottas vil være en funksjon av de samlede valgene til Entra-aksjonærene.

Styret i Entra skriver i en melding at det «verdsetter den fortsatte interessen Castellum viser for Entra, og noterer den betydelige forbedring av de finansielle vilkår sammenliknet med Castellums tidligere forslag».

– Styret vil, med bistand fra sine rådgivere, vurdere tilbudet grundig. Styret vil komme med en ytterligere kunngjøring når det er hensiktsmessig, sier Siri Hatlen, styreleder i Entra.

For å finansiere dealen har Castellum solgt en eiendomsportefølje med 214 eiendommer som hovedsakelig er i logistikksegmentet til Arckle Holdco S.à r.l, et selskap i Blackstone-familien. Ifølge Castellum oppnår selskapet en pris på denne porteføljen som er 20 prosent over den seneste verdsettelsen. Total sum på salget er 18,1 milliarder svenske kroner.

Powered by Labrador CMS