OPPKJØPSKAMP: Entra-sjef Sonja Horn kan få svenske eiere.
OPPKJØPSKAMP: Entra-sjef Sonja Horn kan få svenske eiere.

200 største: Eiendomsgiganten som svenskene jakter på (+)

En eiendomsportefølje med sentrale eiendommer i de fire største byene har gjort Entra til en het kjøpskandidat blant svenske eiendomsgiganter.

Publisert Sist oppdatert

Det var for snart to uker siden at de to svenske eiendomsgigantene SBB i Norden og Castellum kastet seg over Entra. Først kom SBB i Norden på banen med ønske om å legge inn et bud på den norske børsnoterte eiendomsgiganten. Kort tid etter ble det kjent at også Castellum var interessert i Entra, med et bud som verdsatte Entra-aksjen til drøye 170 kroner. Entra-aksjonærene kan velge mellom 25,68 kroner i kontanter og oppgjør i 13 Castellum-aksjer per 20. Entra-aksje eller så mange Castellum-aksjer som mulig og så lite kontanter som mulig.

Et bud på 170 kroner priser egenkapitalen i Entra til 31 milliarder kroner. Castellum har allerede sikret seg statens 15 millioner aksjer til 169 kroner, men i aksjemarkedet forventes det nå et høyere bud. Fredag endte Entra-aksjen på 179,60 kroner etter at aksjen på det høyeste ble handlet til 185 kroner. Entra-styret har bedt sine aksjonærer avvente situasjonen. Styret har bedt selskapets verdivurderere om å gjennomføre en oppdatert verdivurdering av selskapets eiendomsportefølje. «Endringer og hendelser i transaksjonsmarkedet som har inntruffet etter Selskapets siste offisielle verdivurdering datert den 31. september 2020 (som ble gjennomført i august og september 2020) er forventet å resultere i en høyere verdivurdering av eiendomsporteføljen og en signifikant økning i rapporterte netto eiendelsverdier», skriver styret i en børsmelding.

Entra er Norges femte største eiendomsselskap. I 2019 hadde selskapet leieinntekter på 2,338 milliarder kroner og ved årsskiftet var porteføljen på 1.105.727 kvadratmeter. Ved utgangen av tredje kvartal hadde Entra en eiendomsportefølje som var verdsatt til 51,84 milliarder kroner. Men etter kvartalsslutt har selskapet tegnet flere leiekontrakter, og samtidig har flere av næringsmeglerne tatt ned yielden på de beste kontorbyggene.

Med Estate Pluss får du tilgang til alle PLUSS-sakene med ekstra innhold. Estate PLUSS er vår utvidede redaksjonelle satsning, og kommer i tillegg til vårt eksisterende innhold.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 bruker
NOK 449,- pr mnd.
Faktureres kun årlig.

Bestill her

2 brukere*
NOK 798,- pr mnd. / 399 pr bruker. Faktureres kun årlig.

Bestill her

3 brukere*
NOK 1 047,- pr mnd. / 349 pr bruker. Faktureres kun årlig.

Bestill her

Ønsker dere flere enn 3 brukere?Bestill her

* Antallet brukere i abonnementet er låst og splittes ikke opp.