Transaksjoner

Selger Valle-eiendommer for 1,83 milliarder

NCC selger Valle Wood og Valle View via et nytt Pareto-selskap til UNION Real Estate Fund II Holding for 1,83 milliarder kroner.

STORT PROSJEKT: Valle View Torg er en del av storprosjektet på Valle: Ill.: NCC/Lund+Slaatto Arkitekter
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Det er det nyopprettede Pareto Securities-selskapet Valle Eiendom Holding som er kjøper av de to nybyggprosjektene, samt det resterende av NCCs regulerte areal på Valle. Pareto plasserte så prosjektet hos UNION Real Estate Fund II Holding.

– Vi tar over 100 prosent av prosjektet. Investeringen passer godt inn i UREF II sin investeringsstrategi, og vi ser frem til å arbeide videre med eiendommene sier Bjørn Henningsen, Partner i UNION Eiendomskapital.

Ifølge NCC vil avtalen bli implementert i to faser, den første i fjerde kvartal i 2019 og den andre i 2021.

– Utviklingen og salget av Valle Wood og Valle View er utmerkede eksempler på vellykket eiendomsutvikling. I dette byutviklingsprosjektet har NCC vært en aktiv pådriver for å gjøre Valle-området til en viktig del av hovedstaden, sier Thomas Dahle, leder for NCC Property Development i Norge.

Valle Wood sto ferdig i sommer og er Norges største næringseiendom i massivtre. Valle View skal huse UDI og er planlagt å stå ferdig i andre kvartal 2021. Pareto-selskapet tar også over prosjekt som er regulert for 27 000 kvadratmeter kontor og 83 parkeringsplasser i den siste delen av prosjektet.

Den underliggende eiendomsverdien for hele prosjektet, inkludert den siste fasen, er på 1,83 milliarder kroner. Totalt er prosjektet på 60 000 kvadratmeter. Malling & Co var rådgiver for NCC i transaksjonen.

Solon hyrer dreven rådgiver
Karriere
Negativ til boliger langs E18 på Skøyen
Bolig
Her kan det komme 40 leiligheter (+)
Bolig
Starter med 148 leiligheter i første trinn (+)
Bolig
Ukens tips – Sletting av heftelser
Juss
Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrev her!
Boligbygg sendte bekymringsmelding om saksbehandling (+)
Bolig
Mistet prosjekt – konkurrenten tok over
Bolig
Byggherrehjørnet: Byggherrens avbestillingsrett
Juss
Holdt på med Filipstad-prosjektet siden 2006
Nyheter

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.