Transaksjoner

Selger Valle-eiendommer for 1,83 milliarder

NCC selger Valle Wood og Valle View via et nytt Pareto-selskap til UNION Real Estate Fund II Holding for 1,83 milliarder kroner.

STORT PROSJEKT: Valle View Torg er en del av storprosjektet på Valle: Ill.: NCC/Lund+Slaatto Arkitekter
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Det er det nyopprettede Pareto Securities-selskapet Valle Eiendom Holding som er kjøper av de to nybyggprosjektene, samt det resterende av NCCs regulerte areal på Valle. Pareto plasserte så prosjektet hos UNION Real Estate Fund II Holding.

– Vi tar over 100 prosent av prosjektet. Investeringen passer godt inn i UREF II sin investeringsstrategi, og vi ser frem til å arbeide videre med eiendommene sier Bjørn Henningsen, Partner i UNION Eiendomskapital.

Ifølge NCC vil avtalen bli implementert i to faser, den første i fjerde kvartal i 2019 og den andre i 2021.

– Utviklingen og salget av Valle Wood og Valle View er utmerkede eksempler på vellykket eiendomsutvikling. I dette byutviklingsprosjektet har NCC vært en aktiv pådriver for å gjøre Valle-området til en viktig del av hovedstaden, sier Thomas Dahle, leder for NCC Property Development i Norge.

Valle Wood sto ferdig i sommer og er Norges største næringseiendom i massivtre. Valle View skal huse UDI og er planlagt å stå ferdig i andre kvartal 2021. Pareto-selskapet tar også over prosjekt som er regulert for 27 000 kvadratmeter kontor og 83 parkeringsplasser i den siste delen av prosjektet.

Den underliggende eiendomsverdien for hele prosjektet, inkludert den siste fasen, er på 1,83 milliarder kroner. Totalt er prosjektet på 60 000 kvadratmeter. Malling & Co var rådgiver for NCC i transaksjonen.

Advarer gårdeiere etter utelivssuksess
Play
R8 får gjennomgå (+)
Aktuelt
– Alle snakker om «flyskam», men dere står jo for 40 prosent av verdens CO2-utslipp
Tech
Ukens tips: Ekspropriasjon og rettslig vern
Juss
Kjøperen av Carew-eiendommen tredoblet overskuddet (+)
Analyse
Les alle PLUSS sakene! Klikk her!
Byggherrehjørnet: Force majeure i entrepriseforhold
Juss
109 leiligheter for 500 millioner (+)
Bolig
Langer ut mot Byantikvaren
Utvikling
Ønsker å endre lov om kommunal forkjøpsrett til leiegårder
Juss

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.