Aktuelt

Inngikk avtaler med kommunen for 75 mill. i året

Seks rådgivende ingeniørbedrifter har inngått rammeavtaler med Bymiljøetaten i Oslo kommune om planlegging og prosjektering av byromsprosjekter.

SAMARBEID. Oslo kommune kjøper ekspertise fra private selskaper i utviklingen av byrom. Her fra det som skal bli gang- og sykkelvei i Åkebergveien. Ill.: Bymiljøetaten
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Rammeavtalene er omfattende og dekker flere områder innen rådgivende ingeniørfag og har samlet en estimert verdi på 75 millioner kroner per år, ifølge en pressemelding.

– Bymiljøetaten var på utkikk etter samarbeidspartnere for et langvarig samarbeid, og ville at bedriftene skulle utvikle seg over tid for å dekke etatens behov. Som en del av rammeavtalene ønsket vi å ha fokus på kompetanseutvikling og kompetanseoverføring. Det har alltid vært viktig for oss, sier Stein Christiansen i Multiconsult som er en av de seks bedriftene.

– En av samarbeidspartnerne i rammeavtalene med Bymiljøavtalen i forrige periode var Hjellnes Consult, og etter de ble en del av Multiconsult ble dette samarbeidet videreført, sier tilbudsleder Hanna Bauer Jordal.

LES OGSÅ: Bystyret satte strek over 16 leiligheter

Multiconsult skal levere tjenester innen 20 forskjellige roller og fagområder. Den kompetansen som ble opparbeidet under forrige periode dannet kjernen i tilbudsteamet og ressurspoolen da tilbudsrunden for de nye rammeavtalene startet.

– Et spennende oppdrag, som vi allerede har hatt mulighet til å jobbe med over lengre tid, er en rekke strakstiltak i forbindelse med bruk av sykkel i Oslo. Siden 2014 har vi hatt et 20-talls oppdrag med sykkeltiltak og nærmere 80 strakstiltak forbundet med Sykkelprosjektet i Oslo. Å kunne utvikle et bymiljø der interessene til alle trafikanter, til fots, på sykkel eller i bil er ivaretatt er fascinerende, sier oppdragsansvarlig Erik Viggo Nielsen De Santana.

Bygger for over en milliard i Baltikum (+)
Utvikling
Bygger nytt for DNB
Utvikling
Hadrian henter fra PEAB
Karriere
– Det største boligpotensialet i landet (+)
Utvikling
Her har OBOS bygd en by i byen
Play
Les alle PLUSS sakene! Klikk her!
Lever godt på snøen som falt i forfjor(+)
Analyse
Ukens Tips: Escrow-avtaler
Juss
Ukens profil: Var keeper for Odd i 15 år (+)
Karriere
Kremleiligheter i havgapet (+)
Utvikling