BOLIGER: Denne uken kan Hvaler Resort bli omregulert til helårsboliger. Foto: Hvaler Resort

Feriegjester var dårlig butikk, satser nå på leiligheter

Hvaler Resort har ligget til salgs i lang tid uten at noen har vist interesse. Nå vil eieren regulere om til boliger i stedet.

Publisert Sist oppdatert

Camping- og konferansesenteret i Ytre Hvaler Nasjonalpark ligger på en ti mål stor eiendom. Det inneholder blant annet fem ferieleiligheter, spa-avdeling med svømmebasseng, storkjøkken og konferanserom.

6. mars skal utvalget for samfunnsutvikling i Hvaler kommune ta stilling til eiers ønske om revidert planprogram, som betyr å regulere om stedet fra næring til boligbebyggelse, samt formålsendring fra campingformål til lekeplass og naturvern.

– Vi søkte i fjor om å få bygge ytterligere seks leiligheter, noe kommunen var for. Fylket derimot sa nei siden eiendommen ligger utenfor kommunens arealplan for boliger, men vi satt i gang med langtidsutleie etter vi fikk en midlertidig bruksendring, sier eier Johan Erik Svendsen i selskapet Hvaler Resort.

Han har i lang tid prøvd å selge ferieeiendommen som er taksert til 22,5 millioner kroner, uten hell. Årsaken er at det er vanskelig å få leid ut ferieleiligheter på Hvaler utenfor fellesferien. Det har resultert i driftsinntekter på drøyt to millioner kroner i 2017 og halvannen million i 2016, ifølge proff.no. Resultatet før skatt i 2017 var 94.000 kroner mot minus 1,7 millioner året før.

– Interessen har vært lik null, ingen er interessert i å kjøpe dette som næring. Nå vil vi gjøre om de fem ferieleilighetene her til boliger, leie ut fire og selge den siste. Tre er allerede leid ut, påpeker han.

Svendsen har stor tro på at omreguleringen blir banket gjennom til uka, men kommer ikke til å investere noe særlig i dette prosjektet.

– Innvendig er jo alt klart, så det er bare snakk om å bygge en garasje og legge litt bedre til rette utendørs. Og jeg kommer til å kalle det Hvaler Park boligsameie, sier Svendsen som fortsatt vil eie alt som ikke blir solgt.

I sakspapirene går det frem at rådmannen anbefaler at planprogrammet for Hvaler Park Boligsameie med konsekvensutredning, fastsettes.

Powered by Labrador CMS