NY PARTNER: Eiendomsadvokat Øystein Myre Bremset er ny partner i BA-HR.

Stor aktivitet og ny partner i BA-HRs eiendomsavdeling

BAHRs eiendomsavdeling kan vise til rekordomsetning for 2017. Med utnevnelsen av Øystein Myre Bremset som partner får avdelingen nå fire partnere.

Publisert Sist oppdatert

BAHRs eiendomsavdeling har gjennom mange år vært involvert i mer enn 50 prosent av det årlige transaksjonsvolumet innenfor næringseiendom i Norge. Slik ble det også i 2017.

Fjoråret ble imidlertid et særegent år fordi antallet eiendomstransaksjoner nærmest fordoblet seg fra tidligere år. Mens BAHR i 2016 var involvert i 55 eiendomstransaksjoner økte dette til hele 106 i i 2017.

I tillegg kommer de transaksjonene som ble skjøvet over til 2018, noe som har gitt BAHR en god start på året.

– Vår oppdragsmengde har vært jevnt økende de siste årene, og det reflekteres i resultatene, forteller BAHR-partner Anne Sofie Bjørkholt, som utdyper at det gode resultatet i 2017 skyldes ekstraordinær høy transaksjonsaktivitet kombinert med rekordomsetning innen eiendomsutvikling og tvisteløsning.

– Mens enkelte er av den oppfatning at BAHRs eiendomsavdeling mest jobber med transaksjoner er faktum et annet, sier partner Stig L. Bech, leder av BAHRs eiendomsavdeling.

Les også: Eiendomsselskap henter fra Skanska

– De senere årene har BAHR økt sin tilstedeværelse innenfor eiendomsutvikling og tvisteløsning. Eiendomsutvikling utgjør nå en tredjedel av avdelingens virksomhet, og tilsvarende gjør tvisteløsning.Et økende antall av de transaksjonene som BAHRs eiendomsadvokater bistår med er utviklingseiendom, særlig boligutvikling, samt forwardkontrakter.

– Denne type transaksjoner er tett knyttet opp mot våre to andre satsingsområder, eiendomsutvikling og entreprise, og gjør oss derfor til enda bedre og mer allsidige transaksjonsadvokater, slår Bjørkholt fast.

I 2017 var BAHRs eiendomsavdeling tre ganger i Høyesterett med prinsipielle eiendomsrettslige saker.

– De fleste tvister bør løses uten hjelp fra domstolene, mener Bech.

– Vi liker derfor å kalle denne delen av vår virksomhet for tvisteløsning, med vekt på løsning. Dersom to parter vurderer prosessrisikoen i saken likt, og for øvrig opptrer økonomisk rasjonelt, så skal man alltid greie å finne en utenrettslig løsning, poengterer han.

Les også: Entra-direktør slutter

Fra nyttår rykket advokat Øystein Myre Bremset opp fra sin stilling som senioradvokat i eiendomsavdelingen til partner. Han leder BAHRs faggruppe for entreprise, har omfattende erfaring innenfor tvisteløsning og prosedyre, og fikk møterett for Høyesterett i november 2017. Med Bremset som partner har BAHR nå fire partnere i sin eiendomsavdeling.

Bech og Bjørkholt er svært tilfredse med partnerutnevnelsen.

– Øystein har siden han startet hos oss i 2010 levert en rekke gode resultater i de rettssakene han har håndtert. Selv om våre klienter helst vil unngå tvister, er det viktig for oss å kunne tilby best mulig bistand når de først havner i uønsket farvann. Øysteins resultater tyder på at han er god til å vurdere hvilke saker som vil kunne vinnes for domstolene, sier Bech, som legger til at dette naturlig nok er en egenskap som klienter verdsetter.

– Gode tvistesaker har noen typiske kjennetegn, og det samme har de dårlige tvistesakene. Med litt erfaring vil man relativt raskt se om en sak faller i den ene eller den andre kategorien, utdyper den nyutnevnte partneren, Øystein Myre Bremset.

Les også: Blir partnere i Selmer

– Det er klart at jeg drar stor nytte av å kunne diskutere eiendomsrettslige spørsmål med dyktige eiendomsadvokater som Stig L. Bech, Anne Sofie Bjørkholt, Sam Harris og Ole Andreas Dimmen før jeg skal i retten. Og når det gjelder entrepriserettslige spørsmål, har jeg også Jan Einar Barbo, Gunnar Sørlie og Sofie Komissar som sparringspartnere. Min oppgave i retten er å formidle et juridisk budskap som er drøftet frem og tilbake med kolleger på forhånd.

– BAHRs styrke er jo nettopp at vi arbeider godt i team og spiller hverandre gode, mener Bremset.

– Med 4 partnere og 17 kompetente medarbeidere i eiendomsavdelingen og godt oppdragstilfang, tar vi fatt på 2018 med stor optimisme, avslutter Stig L. Bech og Anne Sofie Bjørkholt.

Powered by Labrador CMS