Her skal Veidekke bygge for 950 mill.

Stor Veidekke-kontrakt

Veidekkes svenske entreprenørvirksomhet har vunnet en kontrakt for bygging av et kvartal i Stockholm verdt 950 millioner svenske kroner.

Publisert Sist oppdatert

Det er selskapet Vekdekke Entreprenad som har tegnet en avtale med Vitartes om et videre samarbeid for kvartalet Patienten i Hagastaden i Stockholm. Veidekkes datterselskap Arcona skal gjøre arbeidet, og kontrakten har en verdi på 950 millioner svenske kroner.

Veidekke har tidligere samarbeidet med Vitartes om terreng-, grunn- og betongarbeider i kvartalene Patienten og Princeton. Nå skal de føre opp resten av bygget i kvartalet Patienten. «Dette arbeidet omfatter en av to eiendommer i Vitartes’ prosjekt Scandinavian Life Science. Eiendommen skal bli et Eye Center of Excellence, med S:t Eriks Ögonsjukhus som sentral leietaker», skriver Veidekke i en børsmelding.

Kvartalet Patienten skal stå ferdig våren 2020. Arbeidene utføres på totalentreprise i samarbeid mellom partene. Kvartalet Patienten er på til sammen ca. 42 000 kvadratmeter, og har fokus på helsetjenester, forskning, utdanning og næringsliv i Hagastaden.

– Vi har i flere år samarbeidet med Vitartes. Det er fint å at vi nå ser verdien av å samarbeide på flere prosjekter over lengre tid, sier adm.dir. Peter Kvist i Arcona.

– Vitartes er et ledende prosjektutviklingsselskap innen Life Science, der kundene våre står i fokus for alt vi gjør. Derfor er det også viktig at leverandørene vi benytter oss av, kan leve opp til våre strenge krav til kvalitet, kostnadseffektivitet og profesjonalitet. Veidekke/Arcona får økt tillit fordi de lever opp til forventningene våre, sier teknisk direktør Håkan Karlsson på Vitartes.

Powered by Labrador CMS