Estate Nyheter

NYHETER – NORGE

KRITIKK: Byggeprosjektet til Profier og Barlindhaug Eiendom, Workinntoppen, får kritikk for manglende brannsikring. (Foto: Consto)

Slakter brannsikkerheten i Tromsøs største boligprosjekt

Profier og Barlindhaug Eiendom står bak Tromsøs største og mest eksklusive boligprosjekt. Nå får de sterk kritikk fra brannvesenet i Tromsø.

Torgeir Hågøy

mandag 13. november 2017 12:37 (Oppdatert 13. november 2017 12:41)FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

– Halvparten av leilighetene er ikke tilgjengelig for rednings, og slokkeinnsats, konstaterer avdelingsleder ved Brann og redning, Jonny Magne Nilsen i et brev til byggesaksavdelingen i Tromsø kommune, ifølge avisa Nordlys (abo).

Det er byggeprosjektene Workinntoppen og Vangberg som nå får massiv kritikk. Førstnevnte består av 480 boliger og eies 50/50 av Profier og Barlindhaug Eiendom. Vangberg er et mindre prosjekt bestående av 96 leiligheter. Brann og redning mener manglene ved prosjektene er av så «alvorlig karakter at de kan få store konsekvenser ved en eventuell brann». I ytterste konsekvens kan kommunen ifølge Nordlys trekke tilbake ferdigattesten og pålegge beboerne om å flytte ut.

Entreprenør for prosjekter Workinntoppen er Consto. Prosjektleder Torgeir Ingebrigtsen avviser alle vurderinger som Tromsø brann -og redning har gjort.
– Vi har prosjektert i henhold til TEK 10. Vi har brukt brannrådgiver med tiltaksklasse III. Det har også vært uavhengig kontroll i tiltaksklasse III, utført av Norconsult. Vi har fått brev fra Tromsø brann- og redning, men er ikke enig i deres tolkning, sier han til Nordlys.
Han sier at Tromsø Brann og redning også tidligere har vært i kontakt om det samme, men at de vil få samme svar denne gangen.
– Vi holder på med et tilsvar. Det vil gå ut på at det er prosjektert i henhold til regelverket – og med uavhengig kontroll, sier Ingebrigtsen.

Petter Berg-Wollan er prosjektleder i Consto for Vangberg-utbyggingen. Han sier dette til Nordlys om alvorlighetsgraden i det som Tromsø brann- og redning har påpekt.
– De har gjort sine vurderinger. Vi har gjort en egen kontroll og lukket de forholdene konkrete fysiske tingene som ble påpekt, i løpet av et par dager. Vi har redegjort for dette, så er det opp til tilsynet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Estate Norge

Kjøpte verdiløs eiendom, men fikk ikke heve kjøpet

Nyheter / fredag 17. august 2018

Vil bygge 90 boliger ved knutepunkt

Nyheter / fredag 17. august 2018

Vil ha 42 mill. for næringsbygg (+)

Pluss / fredag 17. august 2018

Dropper hotell – går for boligprosjekt (+)

Pluss / fredag 17. august 2018

Utvikler storhotell

Nyheter / torsdag 16. august 2018

Bønder i byen

Nyheter / torsdag 16. august 2018

Siste nytt fra Naringseiendom.no

Innovasjonsmiljø i verdensklasse

Nyheter / fredag 17. august 2018

I høst åpner Epicenter i Oslo, i Pilestredet 33.

Dette blir Trondheims største hotell

Nyheter / torsdag 16. august 2018

Scandic Hotels åpner det som vil bli det største konferansehotellet utenom Oslo-området.

Åpent Bakeri åpner på Tjuvholmen   

Nyheter / onsdag 15. august 2018

Selvaag Eiendom har signert leiekontrakt med Åpent Bakeri, som åpner i løpet av vinteren i Tjuvholmen allé 15.

Hotellfølelsens inntog

Nyheter / tirsdag 14. august 2018

Enten det er på kontoret, hos en klinikk eller serviceleverandør stiller vi stadig høyere forventinger til interiøret.

Fleksibel arbeidsdag

Nyheter / mandag 13. august 2018

Bør vi jobbe hjemme eller på kontoret?

Frihet under ansvar

Nyheter / søndag 12. august 2018

Vi lever i en verden der endringer skjer vanvittig raskt, og bedrifter er helt avhengig av å fornye seg for å overleve. For at et selskap skal lykkes med dette, må de ha evne til å legge til rette for kreative prosesser, som vil si å skape nye og nyttige resultater.