KRITIKK: Byggeprosjektet til Profier og Barlindhaug Eiendom, Workinntoppen, får kritikk for manglende brannsikring. (Foto: Consto)

Slakter brannsikkerheten i Tromsøs største boligprosjekt

Profier og Barlindhaug Eiendom står bak Tromsøs største og mest eksklusive boligprosjekt. Nå får de sterk kritikk fra brannvesenet i Tromsø.

Publisert Sist oppdatert

– Halvparten av leilighetene er ikke tilgjengelig for rednings, og slokkeinnsats, konstaterer avdelingsleder ved Brann og redning, Jonny Magne Nilsen i et brev til byggesaksavdelingen i Tromsø kommune, ifølge avisa Nordlys (abo).

Det er byggeprosjektene Workinntoppen og Vangberg som nå får massiv kritikk. Førstnevnte består av 480 boliger og eies 50/50 av Profier og Barlindhaug Eiendom. Vangberg er et mindre prosjekt bestående av 96 leiligheter. Brann og redning mener manglene ved prosjektene er av så «alvorlig karakter at de kan få store konsekvenser ved en eventuell brann». I ytterste konsekvens kan kommunen ifølge Nordlys trekke tilbake ferdigattesten og pålegge beboerne om å flytte ut.

Entreprenør for prosjekter Workinntoppen er Consto. Prosjektleder Torgeir Ingebrigtsen avviser alle vurderinger som Tromsø brann -og redning har gjort.– Vi har prosjektert i henhold til TEK 10. Vi har brukt brannrådgiver med tiltaksklasse III. Det har også vært uavhengig kontroll i tiltaksklasse III, utført av Norconsult. Vi har fått brev fra Tromsø brann- og redning, men er ikke enig i deres tolkning, sier han til Nordlys.Han sier at Tromsø Brann og redning også tidligere har vært i kontakt om det samme, men at de vil få samme svar denne gangen.– Vi holder på med et tilsvar. Det vil gå ut på at det er prosjektert i henhold til regelverket – og med uavhengig kontroll, sier Ingebrigtsen.

Petter Berg-Wollan er prosjektleder i Consto for Vangberg-utbyggingen. Han sier dette til Nordlys om alvorlighetsgraden i det som Tromsø brann- og redning har påpekt.– De har gjort sine vurderinger. Vi har gjort en egen kontroll og lukket de forholdene konkrete fysiske tingene som ble påpekt, i løpet av et par dager. Vi har redegjort for dette, så er det opp til tilsynet.

Powered by Labrador CMS