Gigantprosjekt på Storo

Olav Thon Eiendomsselskap skal bygge 60 000 kvadratmeter på Storo i Oslo.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

DNB Markets etterlyste nye prosjekter fra Olav Thon Eiendomsselskap, som de mener er underinvestert, og nå har de fått raskt svar på tiltale.

Det nye Thon-prosjektet er i Vitaminveien 11, rett ved siden av Storo Storsenter (i bakkant av illustrasjonen). Der vil det børsnoterte eiendomsselskapet bygge 150 leiligheter, hotell med 325 rom, kinosenter med 14 saler og handels- og kontorarealer. Det skal også bygges et parkeringsanlegg på 9000 kvadratmeter. Thon mener det vil styrke Storo Storsenter som det største kjøpesenteret i Oslo.

Det er Veidekke Entreprenør som har fått kontrakten på byggingen av prosjektet på 60 000 kvadratmeter. Totalentreprisen er på 1 milliard kroner.

– Vi er veldig glad for å ha fått oppdraget etter en tøff konkurranse og takker Olav Thon for tilliten han har vist oss ved å tildele oss denne viktige jobben. Veidekke har i mange år samarbeidet tett med Olav Thon Gruppen i en rekke prosjekter, og vi gleder oss nå til å starte byggingen på Storo. Dette er et stort og viktig prosjekt der vi sammen med alle parter skal sørge for tett involvering og en optimal byggeprosess, sier konsernsjef Arne Giske i Veidekke.

Rivearbeidene for det eksisterende bygget har allerede startet, og grunnarbeidene skal starte opp i april. Hele utviklingen skal stå ferdig i første kvartal 2019.

Powered by Labrador CMS