Solgte problemeiendom

Egil Stenshagen har klart å kvitte seg med problemeiendommen Drammensveien 211-213.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Eiendommen (bildet) ligger usentralt til på Maritim ved Bestumkilen, mellom Skøyen og Vækerø. Det er riktig nok mange parkeringsplasser knyttet til Drammensveien 211-213 og en beliggenhet rett inntil E18, men bladet NæringsEiendom målte i august i fjor opp 12-13 minutter å gå inn til togstasjonen på Skøyen. Det er så å si ingen servicetilbud rundt eiendommen.

NVE holdt midlertidig til i bygget, men flyttet sommeren 2011 tilbake til sine lokaler på Majorstuen. NE nyheter skrev i februar for snaue fire år siden at det kunne gå mot et flerbrukerbygg for eiendommen, der 11 000 kvadratmeter skulle fylles opp etter NVE.

Newsec tok etter hvert over utleieoppdraget, men nå er altså eiendommen solgt. I tillegg har Stenshagen solgt et bilanlegg i Kongsvinger. Etter det Dagens Næringsliv erfarer, selges eiendommene og bilanlegget for mellom 250 og 300 millioner kroner.

– Pengene skal benyttes til å øke vår aksjeportefølje, som i dag er på over en milliard kroner, sier Egil Stenshagen til avisen. Han ønsker å frigjøre verdier og mener aksjer nå fremstår som mer spennende enn eiendom.

Det er DTZ Corporate Finance på vegne av investorer som har kjøpt Drammensveien 211-213 for et ukjent beløp. En del av oppgjøret ligger i fremtiden, sluttoppgjøret avhenger hvordan DTZ klarer å videreutvikle eiendommen. Leieinntektene ligger ifølge Egil Stenshagen på 15 millioner kroner i året.

Stenshagen sier til Dagens Næringsliv at det i dag står ledig mellom 5000 og 6000 kvadratmeter i Drammensveien 211-213 og innrømmer å ha «slitt med å leie ut eiendommene».

Daglig leder Anders Brustad-Nilsen i DTZ Corporate Finance sier til avisen at selskapet i første omgang vil leie ut de tomme arealene. Som nevnt ligger eiendommen usentralt til i forhold til togstasjon, men Brustad-Nilsen mener eiendommen har et stort potensial.

Det skyldes at det planlegges en T-banestasjon like ved tomten i forbindelse med utbyggingen av den planlagte metroen til Fornebu. Denne ventes tidligst å stå klar høsten 2021.

 

Powered by Labrador CMS