Alt klart for konvertering

Bergene-gården i Københavngata på Rodeløkka konverteres til studentboliger.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Plan- og bygningsetaten anbefalte i august i fjor en konvertering av gården (bildet), som har adresse Københavngata 10 på Rodeløkka.

Københavngata 10 har tidligere vært regulert for kontorer, forretninger og industri, men utleiesituasjonen skapte problemer i 2010. Gårdeier Anker STI ønsket derfor et annet formål for den profilerte gården, som i hovedsak er fra 1960-tallet og utdatert etter dagens krav til moderne og effektive kontorlokaler. Det er heller ikke noe sentralt kommunikasjonsknutepunkt i nærheten.

Bare begynnelsenKonverteringen er en del av det som etter hvert kan bli en større trend i Oslo. Middelthuns gate 17 på Majorstuen er et annet større eksempel på konvertering fra nærings- til boligarealer.

Bydel Grünerløkka har nå sagt ja til at Anker STI kan utvikle eiendommen til studentboliger, i kombinasjon med overnatting, noe forretning og annen publikumsrettet virksomhet. Bygningsmassen på eiendommen vil ikke øke.

Forslaget åpner for etablering av opptil 300 studenthybler og 80 såkalte hostellrom med tilhørende funksjoner, samt en forretning på inntil 400 kvadratmeter. Denne butikken i bygningens 1. etasje vil i all hovedsak betjene befolkningen i nærområdet.

Inntil 17 000 m2Eksisterende bygningsmasse består av et hovedbygg i 10 etasjer og et mindre bygg i 5 etasje. Til sammen utgjør planområdet 8344 kvadratmeter. Planforslaget som er godkjent, medfører ingen ny bebyggelse, men tillater mindre utvendige endringer av eksisterende bygningsmasse.

Maksimalt BRA eksklusive parkeringskjeller settes til 17 000 kvadratmeter. Forslaget er ifølge vedtaket ikke til hinder for riving og nybygg innenfor rammene av foreslått regulering.

Dersom eiendommen nyttes til ordinære boliger, skal minste uteoppholdsareal for boligeneutgjøre minimum 16 prosent av samlet BRA for boligene, hvorav minst 50 prosent skal befinne seg på bakkeplan. Resterende areal kan etableres som felles takterrasser.

Powered by Labrador CMS