Selger til 6,3 prosent

Norwegian Property (NPRO) selger Middelthuns gate 17 på Majorstuen, netto yield ligger på ca 6,3 prosent.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

NPRO har i lengre tid vurdert hva de skal gjøre med eiendommen, der det mest sannsynlige alternativet har vært konvertering til boligformål. Det blir det nå, ettersom OBOS Nye Hjem AS og Veidekke Eiendom AS er kjøperne, gjennom et 50/50 eiet selskap.

NPRO skriver i en pressemelding torsdag at som tidligere kommunisert, vurderer selskapet at eiendommens fremtidige potensial er størst ved konvertering til boligformål. Selskapet anslo i vår kvadratmeterpriser på 60 000 kroner og oppover for leiligheter i bygget ved en konvertering.

Gjennom våren testet NPRO hvordan investorer ville reagere på en boligkonvertering DnB NOR-analytiker Simen Mortensen anslo i mai en verdi av eiendommen på 800-1000 millioner kroner hvis NPRO selger eiendommen som den er i dag, der altså kjøperne mottar leieinntektene i den gjenværende kontraktsperioden. 

700 millionerDet ble ikke dette alternativet, og NPRO får 700 millioner kroner for eiendommen, som ifølge dem selv er 7 prosent – eller 44 millioner kroner – over den seneste verditaksten. Det tilsvarer en kvadratmeterverdi på drøyt 21 000 kroner for den 33 319 kvadratmeterstore eiendommen. Kontordelen av bygget er på 26 847 kvadratmeter. Ifølge pressemeldingen er salget i tråd med NPROs strategi om en aktiv forvaltning av porteføljen.

Leieinntektene i Middelthuns gate 17 (bildet) i 2011 er 47,3 millioner kroner. Det betyr en brutto førsteårsyield på 6,75 prosent. Trekker vi fra 6-7 prosent eierkostnader, snakker vi om en netto yield på 6,28-6,35 prosent.

Eiendommen er fullt utleid til Nordea Bank Norge ASA frem til 2016, som da skal flytte ned til KLP og Schweigaards gate. Nordea er NPROs fjerde største leietaker, bak Aker Solutions, Fellesdata og DnB NOR.

Vanlige forbeholdKjøperne har tatt forbehold om gjennomføring av “due diligence” med tilfredsstillende resultater.  Både kjøper og selger har tatt forbehold om styregodkjennelse av transaksjonen, som inkluderer enighet om en markedsmessig og bindende kjøpekontrakt.

– NPRO er ikke et boligutviklingsselskap, og selskapets strategi om å fokusere på utleie, utvikling, forvaltning og eierskap av sentralt beliggende kontoreiendommer innenfor utvalgte næringsklynger, ligger fast. Vi er godt fornøyd med de kommersielle betingelsene i avtalen og anser kjøpergrupperingen som meget godt kvalifisert til å  utvikle Middelthuns gate 17 til å bli et attraktivt boligprosjekt, sier adm. direktør Olav Line i NPRO i pressemeldingen.

Adm. direktør Arne Giske i  Veidekke Eiendom AS  mener Middelthuns gate 17 er en “unik utviklingseiendom” i et etablert og meget attraktivt boligområde, og et av få kommende store boligprosjekter i Oslo vest.

Felles kompetanse– Gledelig er det også at vi nok en gang har funnet sammen med OBOS. Erfaringen fra vårt samarbeid om utviklingen av Sjølyststranda, og andre mindre prosjekter, har vist at vår felles kompetanse og erfaring bidrar til å sikre attraktive boliger og gir positive synergier, sier Giske.

– Dette er et spennende byutviklingsprosjekt. Eiendommen har en svært attraktiv beliggenhet i et sentralt område i Oslo, supplerer konsernsjef Martin Mæland i OBOS.

Powered by Labrador CMS