Vil tjene stort på boliger

Norwegian Property mener selskapet skal skape merverdier når Nordeas hovedkontor på Majorstuen skal konverteres til boliger.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Det var på sist ukes resultatpresentasjon at Norwegian Property-sjef Olav Line beroliget analytikerne med at selskapet vil få frem større verdier ved å satse på boliger i Middelthuns gate 17 på Majorstuen.

– Vi mener vi kan skape betydelig større verdier enn de bokførte verdiene fra Nordea-bygget ved en konvertering til boliger, sier Olav Line.

Han gir litt mer detaljer om økonomien i prosjektet:

– Når det blir boliger, vil 20 prosent av arealene forsvinne, de får vi ikke betalt for. Så vi vil få rundt 22 000 kvadratmeter salgbart boligareal. I tillegg blir det 3000 kvadratmeter næringslokaler som er knyttet til bydelen og boligene og 240 parkeringsplasser som er verdt 500 000 per stykk. Boliger som er bygget for mange år siden i området selges for fra 60 000 kvadratmeter og oppover. Basert på dette tror vi at vi skal skape en ganske pen uplift på verdiene på eiendommen, sier Line.

Men Norwegian Property vil ikke ta noen utviklerrisiko selv. Selskapet skal legge til rette og så selge prosjektet til boligutviklere som ser potensialet i prosjektet.

– Dette skal vi klare uten at vi ser en eneste heisekran eller gravemaskin mens vi eier eiendommen, sier Line.

Nordea flytter fra Middelthuns gate 17 i slutten av januar 2016 til Bjørvika.

Foto: Norwegian Property

Powered by Labrador CMS