Blir trolig boligeiendom

Nordea Norges hovedkontor i Middelthuns gate 17 på Majorstuen blir etter all sannsynlighet boligeiendom når leiekontrakten går ut om fem år.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

I desember 2010 kunngjorde Nordea Norge at de flytter ut av de nåværende lokalene på Majorstuen til fordel for KLP Eiendom og Schweigaards gate. Norwegian Property (NPRO) fikk i den forbindelse forlenget leiekontrakten med to år til 2016 og oppnådde en leieprisøkning på hele 33 prosent i forhold til leienivået i 2010. 

Fra 27. januar 2014 utgjør den årlige leien 61,8 millioner kroner, mot 47,3 millioner i 2011. Kontantstrømmen i den gjenværende løpetiden av Nordeas leiekontrakt utgjør rundt 40 prosent av bokførte verdier i Middelthuns gate 17. 

Konsernsjef Olav Line i NPRO uttalte til NEnyheter at det kan gå mot boliger i bygget etter at Nordea flytter ut, og sånn blir det høyst sannsynlig.

– Vi er kommet frem til at eiendommen er bedre egnet som bolig. Det vil være våre strategi ikke å utvikle eiendommen selv, vi er ikke et boligutviklingsselskap. Men i Oslo bygges det nesten ikke boliger, og det bygges absolutt ikke boliger i dette området. Det mest sannsynlige er at vi ikke skal investere mer i denne eiendommen, sa Line på fredagens regnskapspresentasjon av fjerdekvartalstallene.

Line viste til at rundt 100 000 mennesker kommer til å flytte til Oslo de nærmeste årene. Boligmangelen er stor, som setter press på prisene.

– For kontordelen kan vi oppnå 2000-2500 kroner kvadratmeteren i leiepriser, som roughly gir en verdi av eiendommen på 40 000 kvadratmeteren. For boliger snakker vi om 60 000-70 000 kroner kvadratmeteren. Høyst sannsynlig går dette fra å være et utviklingsprosjekt til å bli et salgsprosjekt. Med andre ord skal vi bruke svært lite på utvikling på denne eiendommen, fortalte Line forsamlingen.

NPRO føler ikke at de har noen hast med å ta den endelige avgjørelsen.– Vi skal sitte stille og rolig og føler vi har ganske god tid på oss, sa Line.

Konsernsjefen viste også til hva som hadde skjedd med Maries vei 20 på Høvik. Profier kjøpte denne næringseiendommen i januar for å konvertere den til boliger.

– Dette var et tomt næringsbygg, men eiendommen ble solgt for omtrent det som er bokførte verdier i Middelthuns gate 17. Det gir en indikasjon på tomtekostnadene, sa Line.

Blir det boligeiendom i Middelthuns gate 17, forsvinner over 30 000 kvadratmeter med næringslokaler fra dette områder.

Powered by Labrador CMS