Aktuelt:

MANGE TRANSAKSJONER: - Dette har nok samlet vært vårt mest aktive første halvår noen gang, sier f.v. Tom Rune Lian og Stig L. Bech i advokatfirmaet Wiersholm.
MANGE TRANSAKSJONER: - Dette har nok samlet vært vårt mest aktive første halvår noen gang, sier f.v. Tom Rune Lian og Stig L. Bech i advokatfirmaet Wiersholm.

Venter en rekyl i dette segmentet

Tom Rune Lian og Stig L. Bech i Wiersholm tror på et sterkt comeback for de som har vært hardest rammet av pandemien.

Publisert

Vi fortsetter vår transaksjonsoppsummering i eiendomsmarkedet, og har snakket med Tom Rune Lian og Stig L. Bech i Wiersholm – som også har opplevd et svært aktivt første halvår.

- Dette har nok samlet vært vårt mest aktive første halvår noen gang, sier Lian.

- Transaksjonsmarkedet har stått for en stor andel, men bredden i vår markedskompetanse gir nå også utslag i store volumer på utvikling, tvist og entreprise. Hva gjelder aktiviteten i transaksjonsmarkedet så er det kanskje litt uventet, da mange hadde fryktet effekten av renteoppgang og mange transaksjoner også på tampen av 2020.

- I Q1 ble det omsatt opp mot 20 milliarder – inklusive flere milliardtransaksjoner, sier Bech.

- Høyere volum i Q2

- Vi venter at volumet blir enda høyere i Q2, og at vi gjennom 2021 får en mer tradisjonell kurve med topper inn mot sommeren og inn mot nyttår. Så langt i år har vi jobbet med mange spennende prosjekter, blant annet på selgersiden for de eiendommene som skal benyttes til NRKs nye hovedkontor

- Vi opplever også en betydelig aktivitet blant de noterte aktørene, både i Norge internt og i andre internasjonale aktørers interesse for Norge, sier Lian.

Ser bevegelse her

- Om man skal trekke frem noen ytterligere trender, så ser vi jo alle en bevegelse innenfor hotell og handel. Samfunnet åpner opp igjen, og vi venter en rekyl for disse segmentene som har vært hardest rammet av pandemien. Bevegelsene omfatter påbegynte og gjennomførte transaksjoner på både hotell- og kjøpesentersiden, oppstart bygging for helt nye prosjekter og generelt en økning i interessen.

- Fritidsssegmentet ser sterkest ut på hotellsiden, men det blir spennende også å følge utviklingen i konferansemarkedet utover året, sier Bech.

- En annen trend er en sterk fokus på familieselskapenes rolle, fortsetter Lian.

- Vi har over noe tid forventet en viss konsolidering, der veldrevne familieselskaper fremstår attraktive for andre og mer finansielle aktører.

- En tredje trend er arbeidet med tilknytning til offentlige behov, det gjelder både omsorgsboliger, eldreboliger, boliger for vanskeligstilte. Her er det det store udekkede utfordringer som offentlige og private aktører bør samarbeide om, og som også over tid kan prege porteføljedelen av transaksjonsmarkedet, avslutter Bech.