Aktuelt:

HEKTISK: - I tillegg til aktiviteten rundt børsnoterte eiendomsselskaper, kontor og logistikk er det en særlig sterk interesse for sentralt beliggende utviklingsprosjekter innen næring, sier f.v. Erik Langseth, Ole Andreas Dimmen, Andreas Rørvik og Anne Sofie Bjørkholt i BAHR.

Transaksjonsrush i 2021

BAHR melder om et svært aktivt halvår når det gjelder eiendomstransaksjoner.

Publisert

- Det er alltid travelt før ferien. Men i år har vi hatt det travelt fra første dag på jobb i januar, sier Anne Sofie Bjørkholt.

- Det gjennomføres transaksjoner innen de fleste segmenter. I tillegg til aktiviteten rundt børsnoterte eiendomsselskaper, kontor og logistikk er det en særlig sterk interesse for sentralt beliggende utviklingsprosjekter innen næring.

Andreas Rørvik, som kom til BAHR i januar, slutter seg til denne observasjonen:

- Utviklingsprosjektene krever omfattende erfaring, kompetanse og langsiktig risikovillig kapital, og vi ser i økende grad at ulike aktører finner sammen i konstellasjoner hvor samarbeidet er basert på aksjonæravtaler.

- Det er også en økende aktivitet og interesse innen handel, både på gateplan og shoppingsentre. Dette anser vi som et håndfast tegn på at investorene søker avkastning, men forhåpentlig også at hverdagen normaliseres. Omsetning av sentralt beliggende handelseiendommer, nærsentre og etableringen av den nye kjøpesentersatsningen Aurora, viser at vi har tro på fysisk handelen, selv om mange har blitt veldig drevne på netthandel, føyer han til.

Industriell eiendom er også på radaren. Erik Langseth loste nylig i havn salget av ABP fra HitecVision til det svenske børsnoterte selskapet Balder. Dette er den største norske eiendomstransaksjonen siden 2015.

– Dette var en kompleks transaksjon med igangværende virksomhet, ansatte mv. I slike strukturerte prosesser ser vi at det hentes mye god erfaring fra klassisk M&A, også der hovedtyngden av verdiene som omsettes, er eiendom. Denne er nok en trend som vil forsterke seg i de kommende år, mener Langseth.

Ole Andreas Dimmen er BAHR-teamets Up and coming-partner, men har rukket å få mange års erfaring i å lede transaksjoner allerede. Dimmen ser at det i strukturerte budkonkurranser ofte er mange interessenter og sterk konkurranse.

- Ikke minst gjelder dette eiendommer som kan utvikles til boligformål i områder som ligger i eller relativt nærme de største byene. Det er stadig flere profesjonelle boligutviklermiljøer som er på jakt etter gode prosjekter. Post corona er boligdrømmen litt mer plass og litt grønnere, og derved har også tomter i randsonene fått et oppsving.

- Vi ser også at det er stor rift om logistikkeiendom, og det forventer vi vil fortsette, legger han til.

- Selv om vi har tilbragt mye tid hjemme det siste året, er nok ikke lysten på å reise helt gått over, føyer Bjørkholt til.

BAHR teamet bisto Store Norske i deres kjøp av flere hoteller på Svalbard nylig.

– Dette er en destinasjon som vil ha appell også i et fremtidsrettet perspektiv.

- Jeg tror vi vil søke opplevelsesbaserte aktiviteter, og at eiendom som på en eller annen måte har et innslag av dette vil være attraktivt. Det gjelder alt fra fleksible og aktivitetsbaserte kontorer, hoteller med opplevelsestilbud, gode nærmiljø og trivelige handelsområder. Kvalitetseiendom går ikke av mote, avslutter hun.

Powered by Labrador CMS