Aktuelt:

FULL FART FOROVER: - Klare signaler om økt rente har foreløpig ikke påvirket yieldnivået negativt, sier f.v. Christopher Borch, Christian Müller og Even Bratsberg, alle eiendomsadvokater i Advokatfirmaet Thommessen AS.

- Brennhett transaksjonsmarked

Hektisk marked for kjøp og salg av næringseiendom gir all-time high også for advokatene

Publisert

- For vår del vil første halvår 2021 bli en ny all-time high i omsetning for Thommessens eiendomsavdeling.

Dette sier advokat og partner Christopher Borch i Advokatfirmaet Thommessen AS, når han i et ledig øyeblikk har anledning til å kommentere markedet for næringseiendom - slik det ser ut akkurat nå.

- Vår er erfaring er at transaksjonsmarkedet fortsatt er brennhett. Vi ser at alle typer aktører, fra industrielle til syndikater, er aktive, sier han.

Investorene lar seg øyensynlig ikke berøre av at det er varslet at rentene skal opp.

- Klare signaler om økt rente har foreløpig ikke påvirket yieldnivået negativt. Vi tror dette blant annet skyldes at leiemarkedet begynner å riste av seg usikkerheten fra pandemien, og følgelig kompenserer for den varslede renteøkningen.

- Hva med handelseiendommer?

- I strid med tidligere spådommer – lenge før pandemien – ser vi en økt interesse for kjøpesentre. Dette gjelder både små og store kjøpesentre, kommenterer partnerkollega Even Bratsberg.

- Bærekraft ikke bare noe man snakker om

Når Borch blir bedt om å trekke frem de viktigste trendene i transaksjonsmarkedet, svarer han slik:

- Bærekraft er ikke lenger bare noe man snakker om, men noe aktørene er særlig opptatt av. Antagelig har aktørene tatt inn over seg at fokus på bærekraft ikke bare ivaretar myke verdier, men i større og større grad får innvirkning på bunnlinjen. Fokus på bærekraft gir lavere driftskostnader og større tilgang på egen- og fremmedkapital.

- Utlendingene – både industrielle og PE-aktører – har på nytt fått et særlig fokus på Norge. Vi antar at dette først og fremst skyldes at underliggende makro-forhold i Norge vurderes som attraktive.

- Vår erfaring er at det for tiden er et ekstra stort fokus på utviklingseiendom, avslutter Thommessen-advokaten.

- Og så er det som kjent svært stor interesse for logistikkeiendom, et segment hvor vi har vært involvert i uvanlig mange transaksjoner det siste halvåret, supplerer kollega Christian Müller.

Powered by Labrador CMS