Utvikling:

70 NYE BOLIGER: Slik er illustrasjonene for Fredensborg Boligs nye prosjekt i Sandakerveien, som enstemmig er godkjent av bystyret i Oslo.

Tollefsen og Svenkerud har fått klarsignal til dette prosjektet

Fredensborg Bolig fikk i onsdagens bystyremøte grønt lys for bolig- og næringsutvikling av Sandakerveien 78.

Publisert Sist oppdatert

Allerede i mars 2017 bestilte Tag Arkitekter oppstartsmøte hos Plan- og bygningsetaten (PBE) for Sandakerveien 78 i Bydel Sagene. Bestillingen ble gjort på vegne av Fredensborg Bolig. Det ble da foreslått et totalt areal for den nye bebyggelsen på 10.880 kvadratmeter.

Da planforslaget ble sendt til politisk forhandling i 2020, var samlet bruksareal nedskalert til 8.000 kvadratmeter.

Denne uken ble det altså klart at prosjektet får klarsignal fra Oslo bystyre. I tillegg til 70 nye leiligheter, legges det til rette for treningssenter, dagligvarebutikk og legekontor. Et enstemmig bystyre godkjente planene.

- Prosjektet passer godt inn i områdets rådende arkitektur, sier Tollef Svenkerud i Fredensborg Bolig, som eier selskapet sammen med Ivar Tollefsen.

I dag består Sandakerveien 78 av næringslokaler og parkeringsplass. Fredensborg Bolig kaller konseptet «Byen i flere nivåer» og bruker eksisterende arkitektur, høyde på bebyggelse og fargevalg som designparameter for ny utvikling.

Som i alle Fredensborg Bolig-prosjekter, vil det også her tilbys leie til eie-boliger.

Powered by Labrador CMS