SJØNÆRT: Bøkelunden skal bygges rett ved sjøen i Kopervik. Ill.: Garvik Gruppen
SJØNÆRT: Bøkelunden skal bygges rett ved sjøen i Kopervik. Ill.: Garvik Gruppen

Slipper snart 14 leiligheter i sjøkanten

Garvik Gruppen slipper snart 14 blokkleiligheter for salg, 15 meter fra sjøen.

Publisert Sist oppdatert

– Midt i Kopervik sentrum med utsikt over Vågen kommer boligprosjektet Bøkelunden med 14 leiligheter med parkering i underetasjen, melder Garvik Gruppen som har holdt på med boligplanene på Karmøy i Rogaland siden 2013.

LES OGSÅ: En reserve på over 8000 boliger

– Nå venter vi på rammetillatelsen bare ferien er over. Deretter skal vi sette de endelige prisene før vi slipper prosjektet i markedet i løpet av høsten. Byggetiden blir så opp mot halvannet år, påpeker salgssjef Gabriel Garvik.

Han forteller om massiv interesse, og har allerede 60 navn på listene.

– Det er veldig mange til bare 14 leiligheter selv om behovet her er skrikende. Men vi tror det skyldes mye beliggenheten på byens fineste tomt rett ved Vågen – vi har faktisk aldri opplevd maken før. Stort sett er det snakk om voksne og lokale mennesker som er lei av hagestell og hus, sier han.

LES OGSÅ: Vil ha maksimal utnyttelse av tomta

Leilighetene blir priset fra 2,5 til opp mot 7 millioner kroner og den største på 130 kvadratmeter får 97 kvadratmeter takterrasse. Alle leilighetene er gjennomgående og i tillegg skal det bygges en portal i blokka for fotgjengere å gå gjennom, og et lite næringslokale.

– Dere foreslo opprinnelig 19 leiligheter i de første planene, hva skjedde med resten?

– Vi eier ei lita nabotomt i tillegg der det kan komme noen få leiligheter etterhvert. Men først tar vi denne blokka, sier Garvik.

LES OGSÅ: Flere bør bo sammen

Bygg- og entreprenørselskapet Garvik Gruppen i Kopervik som har holdt på siden 1969 eies av byggmester Reidar Garvik og sønnene Thomas og Gabriel. Ifølge proff.no var driftsinntektene i 2018 på 89,4 millioner kroner (65,9). Karmøy kommune har 42.200 innbyggere i dag og blir 43.800 i 2040. Nettoflytting i fjor var -242 personer per 2018, vekst i befolkningen siste kvartal var 35.