Bolig

Her kommer boligprosjekt med høy utnyttelse

OBOS Eiendom betalte 42,5 millioner kroner for eiendommen i fortettingsområdet.

VIKTIG BRIKKE: Eiendommen ligger inn mot T-banen. OBOS Eiendom mener den vil være en viktig brikke i den kommende fortettingen. Foto: Google Street View
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

– Eiendommen ble ervervet desember 2015 og drives foreløpig videre som den er med dagligvareforretning og flere servicebedrifter, skriver OBOS Eiendom i et brev til Plan- og bygningsetaten (PBE).

Bakgrunnen er det foreløpige planprogrammet for Oppsal sentrum. Der kommer OBOS Eiendom med flere synspunkter på den fremtidige utviklingen. Blant annet omtaler selskapet Østmarkveien 2, som det altså kjøpte i 2015. Ifølge grunnbokinformasjon fra Kartverket var prisen 42,5 millioner kroner.

– En viktig brikke

I kommuneplanen er eiendommen avsatt til «Bebyggelse og anlegg nåværende». Inntil videre gjelder «Midlertidig reguleringsbestemmelser for deler av Oslos ytre sone» fra 1986.

Les også: Bygger testlab for bransjen

– Eiendommen ligger inn mot T-banen og krysset, og vil derfor være en viktig brikke i den kommende fortettingen. Siden bygningene ikke er regulert til bevaring, vil det være naturlig å omregulere til boliger med høy utnyttelse og utadrettet virksomhet i 1. etasje. Ved å trekke nye byggegrenser/fasader ut mot krysset på begge sider av Østmarkveien, vil en får en bedre og mer markert plassdannelse rundt T-banestasjonen, krysset og torget, skriver OBOS Eiendom til PBE.

I brevet påpeker selskapet også at det «ser med forventning frem til planprosessen og vil være behjelpelig med å bidra til en positiv og helhetlig bymessig fortetting rundt et viktig stasjonsnært område i Oslo».

Møtested

OBOS Eiendom eier og driver blant annet Oppsal senter, som ble ferdigstilt høsten 2018, og er indirekte berørt av områdeplanen som omkranser eiendommen. Selskapet eier og driver også næringsbygget Østmarkveien 2, som ligger innenfor planområdet.

– Slik vi ser det, har senteret en meget viktig funksjon i området som handels- og møtested for lokalbefolkningen. Her finner man tjenestetilbud som er viktige bidrag til nærområder. Senteret er moderne utformet med mange innganger og aktive fasader på flere sider rundt torget og langs gata. Våre lokaler og fasiliteter er under stadig endring og tilpasning til det beste for lokalmiljøet, kundene og leietakere, heter det i uttalelsen.

Les også: 20 leiligheter ble til 24 og så 12

Det er viktig for selskapet« å få frem blant annet senterets rolle og posisjon i området både i dag og i fremtiden».

– Vi håper våre innspill til planprosessen og den forestående utviklingen blir hørt slik at vi også i fremtiden er i stand til å skape liv og tilby folket viktige lokale tjenester og service, skriver OBOS Eiendom.

Selskapet mener også at utnyttelsen i området generelt er svært lav.

Pressområde

– Dette er et typisk pressområde for flere byboliger med kort vei til sentrum. Vi vil anbefale at utnyttelse legges på samme nivå som Grünerløkka, slik det er gjort flere andre steder i byen, skriver selskapet til PBE.

OBOS Eiendom mener også at utkastet til planprogram ikke løser dagens utfordringer på Oppsal.

– Det bygges enda mer opp om den manglende identitet stedet har i dag, og det legges i for stor grad opp til beboernes ukritiske ønsker om mer grønt i sentrale utviklingsområder. PBE tar i for liten grad opp i seg den ønskede urbane utviklingen profesjonelle utviklere kan bidra med for å skape et nytt sted med ny identitet og enda bedre boliger med spennende gateliv mellom husene, mener OBOS Eiendom.

Kontrollerer enorme eiendomsverdier (+)
Analyse
Bakke og BORI trår til sammen
Aktuelt
Fikk nei til å bygge. Deretter fikk utbyggeren gebyrsjokk (+)
Analyse
Ber Neptune kutte enda mer
Utvikling
Vil opprettholde kunstnerisk miljø ved Akerselva
Aktuelt
Skjer'a? Få med deg alt. Bli abonnent her!
Proptech-selskap: Kast papirene og del informasjonen
Play
Nå våkner eiendomsbransjen
Tech
Ukens tips: Innstramming i eierseksjonsloven
Juss
Pengene har rent ut for Bakke-arvingene (+)
Analyse

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.