20 PROSENT: Erik Selins Balder kjøper stadig flere Entra-aksjer.
20 PROSENT: Erik Selins Balder kjøper stadig flere Entra-aksjer.

Selin fester grepet om Entra

Erik Selins eiendomsselskap Balder har passert en eierandel på 20 prosent i Entra.

Publisert

Mens de svenske eiendomsgigantene SBB og Balder har kjempet om Entra gjennom bud over Oslo Børs, har Fastighets AB Balder kjøpt seg opp til en stadig større eierandel av Entra over Oslo Børs. Mandag morgen flagget Balder at det nå har passert 20 prosent av aksjene i Entra. Dermed vil Erik Selins eiendomsselskap ha et viktig ord med i laget når Entras skjebne skal avgjøres.

Den 23. desember i fjor sendte SBB melding om at de hadde planer om å komme med et sterkt forbedret bud på Entra. Tilbudsprisen var 190 kroner per aksje, og Entras aksjonærer skal få 123,50 kroner per aksje i kontanter og 66,50 kroner per Entra-aksje gjort opp i SBB B-aksjer. Entra-aksjonærene skal også få muligheten til å velge en høyere cashandel eller en høyere andel SBB-aksjer i oppgjøret.

Castellums bud på Entra er på 185 kroner per Entra-aksje. Budet fordeles med oppgjør i 8 Castellum-aksjer for hver 13. aksje aksjonærene har i Entra og kontanter på 54,39 kroner per aksje. Også i dette budet kan Entra-aksjonærene oppnå noe høyere kontantandel eller noe høyere andel oppgjør i Castellum-aksjer.

Styret i Entra har anbefalt sine aksjonærer å avvente situasjonen.

Balder, som nå eier 20 prosent av aksjene i Entra, har allerede sikret seg en posisjon i det norske markedet gjennom kjøpet av 50 prosent av Anthon B Nilsen Eiendom. Balders posisjonering kan gi selskapet en mulighet til å kjøpe enkelte eiendommer fra Entra.