Entras nye beiler: Ble eiendomskonge etter kjempesmell på aksjer (+)

Erik Selin står bak Balder, som er det tredje svenske selskapet som viser interesse for Entra.

Publisert

Som største eier og CEO i det svenske eiendomsselskapet Balder og eier av en stor post i Sagax, er Erik Selin en av de store aktørene i det svenske eiendomsmarkedet. Balder har eiendommer verdt 151 milliarder svenske kroner. Porteføljen besto ved utgangen av tredje kvartal av 1342 eiendommer med til sammen 4,45 millioner kvadratmeter utleiebart areal. 1051 av eiendommene er boliger, mens kontor og handel utgjør henholdsvis 100 og 113 eiendommer. Selskapet har også flere hotell i porteføljen. Erik Selin Fastigheter er største eier i Fastighets AB Balder.

Selskapet har allerede sikret seg en posisjon i det norske markedet, gjennom kjøpet av Anthon B Nilsen Eiendom tidligere i høst. Selskapet har også kjøpt Dønskiveien 6 i Bærum og Hans Nissens gate 3 i Trondheim.

Mandag morgen meldte Balder at selskapet har passert en eierandel på 5 prosent i Entra. Erik Selin blir dermed den tredje store svenske eiendomsprofilen som viser interesse for Entra. Tidligere har SBB i Nordens sjef og storeier Ilija Batljan meldt seg på i kampen om Entra. Deretter kom Castellum, hvor eiendomsprofilen Rutger Arnhult er største eier, på banen med sitt bud.

Med Estate Pluss får du tilgang til alle PLUSS-sakene med ekstra innhold. Estate PLUSS er vår utvidede redaksjonelle satsning, og kommer i tillegg til vårt eksisterende innhold.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 bruker
NOK 449,- pr mnd.
Faktureres kun årlig.

Bestill her

2 brukere*
NOK 798,- pr mnd. / 399 pr bruker. Faktureres kun årlig.

Bestill her

3 brukere*
NOK 1 047,- pr mnd. / 349 pr bruker. Faktureres kun årlig.

Bestill her

Ønsker dere flere enn 3 brukere?Bestill her

* Antallet brukere i abonnementet er låst og splittes ikke opp.