TRAGEDIE: Raset i Gjerdrum skremmer ikke bort aktiviteten på Romerike, tror utvikleren.
TRAGEDIE: Raset i Gjerdrum skremmer ikke bort aktiviteten på Romerike, tror utvikleren.

Tror ikke raset skremmer bort folk (+)

- Det eneste området som nok får usalgbare eiendommer fremover er de som ligger i umiddelbar nærhet til raset, sier den erfarne utvikleren.

Publisert

Estate Nyheter har snakket med en eiendomsutvikler på Romerike om konsekvenser etter raset i Aks, han har også fartstid som kommunepolitiker. Vedkommende vil være anonym.

Han er ganske sikker på at raset skremmer hverken utbyggere fra å bygge eller folk til å flytte til regionen.

- Romerike er et flott område med nærhet til mange arbeidsplasser, men det blir nok mer oppmerksomhet rundt hva boligene er bygd på og hvordan de er fundamentert. Det skal bli interessante å se hvordan forsikringsselskapene, som har sagt de skal være rause i denne saken, behandler de som ble evakuert og som har fått flytte tilbake. For det første er det ikke sikkert alle ønsker, eller tør, og dra hjem - for det andre har de ingen verdi å selge for ingen vil kjøpe husene deres. Det er et kjempedilemma som jeg ikke tror forsikringsselskapene dekker når tv-kameraene er skrudd av. Det gjelder rundt ca. 200 boliger så vidt jeg vet, påpeker han.

Med Estate Pluss får du tilgang til alle PLUSS-sakene med ekstra innhold. Estate PLUSS er vår utvidede redaksjonelle satsning, og kommer i tillegg til vårt eksisterende innhold.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 bruker
NOK 449,- pr mnd.
Faktureres kun årlig.

Bestill her

2 brukere*
NOK 798,- pr mnd. / 399 pr bruker. Faktureres kun årlig.

Bestill her

3 brukere*
NOK 1 047,- pr mnd. / 349 pr bruker. Faktureres kun årlig.

Bestill her

Ønsker dere flere enn 3 brukere?Bestill her

* Antallet brukere i abonnementet er låst og splittes ikke opp.