Foto: Alexander Horstson, nxtri.com

Norseman - verdifull galskap for BundeGruppen.

Det er mange måter å måle en virksomhet på. Fra utsiden er det vanlig å se på resultatet. Tjener virksomheten mye penger er det lett å tenke at alt er i skjønneste orden. Og det kan det selvfølgelig være. Men et godt resultat forteller ikke alt. Det sier lite om det aller viktigste: Er det et godt sted å jobbe? Et sterkt økonomisk resultat er sjelden et fundament i seg selv. Det man kan bygge videre på er verdiene som skaper resultatene. Engasjement, samhold, trivsel, gjensidig respekt og muligheten til å utvikle seg både faglig og som menneske.

BundeGruppen har bak seg en spennende reise med både opp- og nedturer. Samtidig har utviklingen vært jevn og god, takket være ansatte som har bidratt til å skape en inkluderende og raus kultur. Å være god på bunnen handler om mer enn bunnlinjen. I BundeGruppen er fundamentet beskrevet i verdigrunnlaget FOLK – folkeskikk, lagånd, orden og kundefokus. FOLK er ikke bare internhygiene, det skal ligge til grunn for alt virksomheten er engasjert i – både forretningsmessig og sosialt.

Men hvordan passer egentlig Norseman inn i dette bildet? Ansett som verdens hardeste triatlon på Ironman-distanse: 3,8 kilometer svømming i Hardangerfjorden, 180 kilometer sykling over Hardangervidda og deretter en full maraton opp til Gaustadtoppen? Det er på sin plass å spørre konsernsjef Odd-Erik Bunde, som selv har vært med på galskapen.

Foto: Alexander Koerner, nxtri.com

Norseman må sies å være en øvelse for de spesielt interesserte, Odd-Erik. Hvordan passer dette med verdigrunnlaget FOLK?

-Norseman som konkurranse er definitivt ikke for alle. Men verdigrunnlaget til konkurransen har noe å lære oss alle. Konkurransen er naturlig nok hard, men likevel er det som en stor familie. Deltagerne heier på hverandre og hjelper hverandre. Får du problemer underveis, får du ofte hjelp av støtteapparatet til konkurrentene dine. I en slik holdning ligger det noe svært verdifullt, som det er viktig å ta vare på i en stadig tøffere verden. Hjelper du noen som trenger det, får du selv hjelp når du trenger det. Å være der for hverandre, er fullt forenlig med egne ambisjoner og mål. Ikke bare det, vi blir alle bedre av å hjelpe hverandre. Styrke kommer i mange varianter, og vi har alle mye å bidra med.

Du har selv gjennomført Norseman?

-Jeg deltok i 2013 og klarte å gjennomføre. Svømming var ikke min beste øvelse, så jeg var blant de siste opp av vannet. Da var det godt å komme på sykkelen, hvor jeg føler meg mer hjemme. Underveis fikk jeg testet egne grenser, og samtidig kjenne på det unike samholdet i konkurransen. Det gjorde inntrykk på meg. Å få hjelp og støtte når du er på felgen, gir deg en fantastisk styrke. Slik er det på alle områder i livet, tror jeg.

Foto: Alexander Horstson, nxtri.com

Selv om Norseman er ekstremt har det også blitt veldig populært?

-Det er kun 250 deltagere som får være med hvert år. Disse blir trukket ut blant veldig mange flere som ønsker å være med. Som sponsor får vi noen få billetter, som igjen gir oss muligheten til å ha med et eget lag bestående av ansatte, samarbeidspartnere og kollegaer fra eiendomsbransjen. I år er det flere fra Team BundeGruppen som er med for første gang, og vi stiller med et veldig sterkt lag. Det blir veldig spennende. Om vi vinner eller ikke er ikke så farlig, det viktigste er å være en del av dette unike arrangementet. For de fleste blir det et minne for livet.

Hvilke andre sosiale prosjekter er BundeGruppen engasjert i for tiden?

-Vi er veldig glad for å kunne bidra inn mot YTE, et prosjekt som skal bidra til å redusere utenforskap i arbeidslivet. Bak initiativet står en rekke aktører med tilknytning til den norske eiendomsbransjen. Vi er også veldig opptatt av at jenter skal ha like gode muligheter som gutta i både arbeidsliv og samfunnsliv. Derfor støtter vi jentefotballen i Skeid, slik at det også kan tilbys en elitesatsing for jentene. Skikkelig gøy er det også å være involvert i festivalen OverOslo, som arrangeres på Grefsenkollen. Etter et år med Korona og begrenset sosial aktivitet ønsket vi, sammen med grunnleggerne av festivalen, å gjøre noe spesielt for ungdommen. Derfor arrangerer vi nå en egen konsert, hovedsakelig for 10-klassene i Oslo. Det erstatter ikke det de har mistet av sosial kontakt i året som har gått, men det vil forhåpentligvis bli en fantastisk og minneverdig opplevelse på Oslos tak.

Les mer om BundeGruppen på bundegruppen.no

Powered by Labrador CMS